Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Hulp aan maatschappelijke organisaties bij verduurzamen mobiliteit

Foto: Social Handprint

Social Handprint lanceert samen met donateurs financiële Impulsen, waarmee maatschappelijke initiatieven gemakkelijk en snel kans maken op een donatie voor het vergroten van de toekomstbestendigheid. Zo heeft Shell als donateur inmiddels ruim 250 initiatieven kunnen helpen met verduurzamen.

Binnenkort openen zij een nieuwe Impuls Mobiliteit, waarbij er 500.000 euro beschikbaar komt voor aanvragen uit het hele land. Maatschappelijke initiatieven zijn onmisbaar voor de uitdagingen waar we in Nederland voor staan. Van de lokale moestuin tot de regionale voedselbank, hun impact op de omgeving maakt een verschil.

Voor de vrijwilligers van het Mijn Buuf atelier in Den Haag betekent dit bijvoorbeeld toegang tot het openbaar vervoer. Samen met sociaal geïsoleerde (migranten)vrouwen maken zij unieke circulaire “Haagse tassies” voor een waardig bestaan. Daarnaast bezorgt het buurtrestaurant van YMCA Scheveningen tegenwoordig hun betaalbare maaltijden bij mensen die aan huis gebonden zijn met een elektrische bezorgmobiel. Stichting LEFteam in Maastricht neemt jongeren die zonder baan of werk thuis zitten voortaan met een tweedehands elektrische bus op talentontdekkingsreis.

Vervoersarmoede

Duurzamere vormen van mobiliteit zijn nog lang niet voor iedereen bereikbaar. Vooral huishoudens met een laag inkomen en een brandstofauto zijn kwetsbaar in de energietransitie, blijkt uit een recente analyse van onderzoekscentrum TNO over de risico’s van vervoersarmoede.

“De energietransitie is een enorme uitdaging, en alleen succesvol als iedereen kan meekomen. Daarom is het mooi dat we samen met Social Handprint in staat zijn om nog meer initiatieven die zich betekenisvol inzetten voor de maatschappij te ondersteunen bij de omschakeling naar schonere energie en mobiliteit,” zegt Anne Schreuder, Societal Impact Director Shell Nederland.

Impuls Mobiliteit

Van maandag 3 juni t/m 17 juni 2024 komen maatschappelijke organisaties uit heel Nederland in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 10.000 euro voor het verduurzamen van hun mobiliteit. Dien eenvoudig een aanvraag in via de speciale Impuls pagina op socialhandprint.com.

Tekst en beeld: Social Handprint

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven