Unitair octrooi laat nog op zich wachten

unitair octrooi

Het unitair octrooi zou al in 2014 ingaan, maar is nog niet actief. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland stellen in een brief aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken voor dat het unitair octrooi, dat ondermeer een Nederands initiatief is, in 2016 in werking wordt gesteld. Nederland zal in dat jaar voorzitter van de EU zijn. 

Komende events:

02 Juni 2015
CURSUS: Documenten bij export
Organisator: Fenedex


Nieuwste lid:

Lianzhu LanLianzhu Lan
Drachten

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Merken-Auteursrecht
Unitair octrooi laat nog op zich wachten

unitair octrooi

Het unitair octrooi zou al in 2014 ingaan, maar is nog niet actief. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland stellen in een brief aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken voor dat het unitair octrooi, dat ondermeer een Nederands initiatief is, in 2016 in werking wordt gesteld. Nederland zal in dat jaar voorzitter van de EU zijn. 

Rubriek: Financieringsplan
Zzp-er zit muurvast bij zakelijke bank

zzp bank

De meerderheid van de zzp-ers in Nederland (56%) zit al 10 jaar of langer bij dezelfde bank. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 633 zzp’ers. De reden daarvan is dat de zzp-er niet weet hoe makkelijk het is over te stappen naar andere banken: slechts één op de drie vertrouwt de overstapservice tussen banken.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Culemborgs zzp-administratiekantoor beste van Nederland

administratiekantoor van het jaar

Grever Administraties uit Culemborg is door 6.658 zzp’ers, freelancers en interim professionals uit 203 deelnemende kantoren verkozen tot ‘Administratiekantoor van het Jaar 2015’. Zzp’ers hebben hun mening gegeven over criteria als kwaliteit, punctualiteit en bereikbaarheid. 42% van de zzp’ers besteedt zijn administratie uit. De verkiezing is georganiseerd door ZZP Barometer en mede mogelijk gemaakt door Exact.

Rubriek: Kamers-van-Koophandel
KvK komt met nieuwe buurt-app voor ondernemers

kvk app

De Kamer van Koophandel heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je als ondernemer direct kunt zien wat er in jouw buurt gebeurt.  De zgn. app ‘Buurt update’ laat veranderingen in het Handelsregister bij bedrijven zien in de zelf gekozen buurt in een straal van één tot drie kilometer.

Rubriek: Belastingen
Nieuwe online aangiftehulp voor ondernemers

belastingen aangifte

De aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers moet 1 mei binnen zijn. U kunt desgewenst uitstel aanvragen. Dit en meer antwoorden op uw vragen kunt u vanaf nu stellen bij de nieuwe aangiftehulp voor ondernemers van de Belastingdienst. Met dit hulpmiddel doet u sneller en makkelijker aangifte voor de inkomstenbelasting. De Aangiftehulp Inkomstenbelasting heeft antwoord op uw vragen en geeft handige tips. Ook vindt u hier video’s en rekentools.

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Schoonmaakbedrijven bij fastfoodketens overtreden de wet

schoonmaak onderzoek

Uit een controle van o.a. de Belastingdienst en het UWV blijkt dat schoonmaakbedrijven structureel in overtreding gaan. De overtredingen betreffen uitkeringsfraude, belastingfraude, Arbeidstijdenwet en Wet minimumloon. De controle was expliciet gericht op franchisevestigingen van de fastfoodketens.

Rubriek: E-commerce
20 procent minder boekwinkels

geen boek

Het aantal boekwinkels in Nederand loopt terug. Het gaat niet goed met de boekwinkels en de omzet neemt af. Ondernemers kiezen daarbij niet vaak meer voor het starten van een boekwinkel. Online boekwinkels in de vorm van webshops nemen wel toe. Het starten van een webwinkel is erg populair. Het aantal internetgebruikers dat weleens online een boek, krant of tijdschrift koopt steeg daarbij in de periode 2007 en 2013 met ruim een kwart.

Rubriek: Marktonderzoek
Eigen bedrijf starten minder populair

kwartaalcijfers

Het starten van een eigen bedrijf is dit jaar minder populair dan op hetzelfde moment vorig jaar. Het aantal starters groeit wel maar maar liefst 10 procent minder ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast blijft het aantal faillietverklaringen dalen: 33% minder dan in dezelfde maand een jaar eerder (van 602 naar 406). In veel branches neemt de groei van het aantal bedrijven af.

Rubriek: Internationaal-Export
Dijksma op handelsmissie naar Mexico

dijksma mexico

Mexico is een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse agrarische sector en daarom gaat staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken samen met 25 Nederlandse bedrijven op handelsmissie naar Mexico. Dit zal zijn op maandag 2 tot en met woensdag 4 maart 2015

 

Rubriek: Personeel
ZZP-er ziet zichzelf geen bedrijf met werknemers leiden

geen personeel zzp

Het merendeel van de zzp’ers verwacht geen personeel aan te nemen, ook niet tijdelijk bij grote drukte, en ziet een baan in loondienst ook niet zitten. Eén op de vijf zzp’ers ziet zichzelf wel een bedrijf met werknemers leiden. Een klein deel van de zzp’ers, 8%, ziet zichzelf als tijdelijk zzp’er. 18% ziet zichzelf op termijn een bedrijf met werknemers leiden. 

Rubriek: Marktonderzoek
Ondernemersvertrouwen verschilt per regio

regio onderzoek COEN

Het ondernemersvertrouwen in Nederland verschilt per reio en is het laagst in Noord-Nederland. Op de variabelen omzet, export, personeel, investeringen en winstgevendheid is de score in Noord-Nederland negatief.  In Groningen en Drenthe voorzien veel bedrijven vanwege vaste seizoenschommelingen dit eerste kwartaal juist een lagere omzet ten opzichte van het vorige kwartaal. 

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Rising Star nieuwe kwartaal innovatieprijs voor ondernemers

livewire rising star

Shell LiveWIRE en de Kamer van Koophandel introduceren Rising Star, een nieuwe innovatieprijs die eens in het kwartaal wordt uitgereikt aan die innovatieve ondernemer die jury en publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarden van zijn of haar innovatieve product of dienst.
Starter? Word nu lid!

Al 11219 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


utrecht

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!