Vooraankoniging: Het nieuwe StartendeOndernemers

StartendeOndernemers.nl wordt vernieuwd. Vanaf volgende week log je in op de nieuwe site en ontvang je bijbehorende nieuwsbrief. Veranderingen die je kunt verwachten zijn vooral gericht op het gebruik. Zo wordt aan- en afmelden eenvoudiger en worden de aangeboden artikelen overzichtelijker. Via deze pagina houden we je graag op de hoogte. 

Komende events:

02 Juni 2015
CURSUS: Documenten bij export
Organisator: Fenedex


Nieuwste lid:

Leden per regio:

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Waarom lid worden van StartendeOndernemers.nl?

StartendeOndernemer Denk je er over na om je eigen bedrijf starten of ben je al gestart? Meld je dan aan op StartendeOndernemers.nl. Sinds 2002 online en met meer dan 11.000 leden het grootste onafhankelijke startersplatform van Nederland. Door lid te worden maak verder je eigen Businesscard; jouw persoonlijke profiel met desgewenst je bedrijfsinformatie. Vul daarom nu het formulier hiernaast in voor je proefaccount!

Jouw voordelen:
  • Meedoen aan netwerk events.
  • Alle info in je persoonlijk dossier.
  • Volledige toegang tot de website.
  • Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief.
  • + Gratis professionele Wordpress website!
  • + 50% korting bij Brandsupply.nl!
Geen starter meer? Meld je aan via:
Eigen-Zaak logo

Actueel

Rubriek: Netwerken-Acquisitie
Vooraankoniging: Het nieuwe StartendeOndernemers

StartendeOndernemers.nl wordt vernieuwd. Vanaf volgende week log je in op de nieuwe site en ontvang je bijbehorende nieuwsbrief. Veranderingen die je kunt verwachten zijn vooral gericht op het gebruik. Zo wordt aan- en afmelden eenvoudiger en worden de aangeboden artikelen overzichtelijker. Via deze pagina houden we je graag op de hoogte. 

Rubriek: Debiteuren-Factureren
Gemeenten nog altijd te traag in betalen facturen

betalingstermijn

Het betaalgedrag van gemeenten richting ondernemers is nog steeds niet wat het moet zijn hoewel er wel enkele lichtpuntjes te benoemen zijn. Dit is de conclusie van een grootschalig betalingsonderzoek bij Noord-Hollandse gemeenten. De grote winnaar van het betalingsonderzoek over 2014 is; gemeente Zeevang! Zij slaagde er in om al hun rekeningen tijdens de meting tijdig te betalen.

 

Rubriek: Bedrijfsruimte
Eerste culinaire broedplaats voor Food-startups

HEM amsterdam

Het opstarten van een foodbusiness begint vaak vanuit de keuken thuis. Maar wat als de vraag naar ambachtelijke soep of huisgemaakte ketchup van deze starters letterlijk de pan uitrijst? Voor een stijgend aantal food-startups staat groei gelijk aan een hoop uitdagingen. Het huren van je eigen productieruimte voor lange termijn en aanschaf van professionele apparatuur vereist vaak een enorme investering en kennis van regelgeving. 

Rubriek: Personeel
Buitenlandse werknemers berustend bij onderbetaling

bouwvakkers

Buitenlandse werknemers, bijvoorbeeld uit Oost-Europa of Portugal, komen nauwelijks in opstand tegen onderbetaling. Dat komt vooral omdat ze niet georganiseerd zijn. Bovendien zijn de Nederlandse cao’s veel te ingewikkeld om na te kunnen slaan waar het personeel recht op heeft en blijkt in de praktijk dat het proces om rechten te claimen zeer gecompliceerd en tijdrovend is. Werkgevers maken daar misbruik van. 

Rubriek: Marktonderzoek
Startende ondernemers laten zich niet tegenhouden door krimp

boerderijwinkel

Ondernemerschap speelt een belangrijke rol in de leefbaarheid van krimpgebieden. En bovendien doen krimpregio’s het verrassend goed als vestigingsplaats voor nieuwe ondernemingen. Dat blijkt uit onderzoek van bedrijfskundige Heike Delfmann. Zij promoveert op 23 april aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Rubriek: Merken-Auteursrecht
Unitair octrooi laat nog op zich wachten

unitair octrooi

Het unitair octrooi zou al in 2014 ingaan, maar is nog niet actief. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland stellen in een brief aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken voor dat het unitair octrooi, dat ondermeer een Nederands initiatief is, in 2016 in werking wordt gesteld. Nederland zal in dat jaar voorzitter van de EU zijn. 

Rubriek: Financieringsplan
Zzp-er zit muurvast bij zakelijke bank

zzp bank

De meerderheid van de zzp-ers in Nederland (56%) zit al 10 jaar of langer bij dezelfde bank. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 633 zzp’ers. De reden daarvan is dat de zzp-er niet weet hoe makkelijk het is over te stappen naar andere banken: slechts één op de drie vertrouwt de overstapservice tussen banken.

Rubriek: Ondernemerswedstrijden
Culemborgs zzp-administratiekantoor beste van Nederland

administratiekantoor van het jaar

Grever Administraties uit Culemborg is door 6.658 zzp’ers, freelancers en interim professionals uit 203 deelnemende kantoren verkozen tot ‘Administratiekantoor van het Jaar 2015’. Zzp’ers hebben hun mening gegeven over criteria als kwaliteit, punctualiteit en bereikbaarheid. 42% van de zzp’ers besteedt zijn administratie uit. De verkiezing is georganiseerd door ZZP Barometer en mede mogelijk gemaakt door Exact.

Rubriek: Kamers-van-Koophandel
KvK komt met nieuwe buurt-app voor ondernemers

kvk app

De Kamer van Koophandel heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je als ondernemer direct kunt zien wat er in jouw buurt gebeurt.  De zgn. app ‘Buurt update’ laat veranderingen in het Handelsregister bij bedrijven zien in de zelf gekozen buurt in een straal van één tot drie kilometer.

Rubriek: Belastingen
Nieuwe online aangiftehulp voor ondernemers

belastingen aangifte

De aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers moet 1 mei binnen zijn. U kunt desgewenst uitstel aanvragen. Dit en meer antwoorden op uw vragen kunt u vanaf nu stellen bij de nieuwe aangiftehulp voor ondernemers van de Belastingdienst. Met dit hulpmiddel doet u sneller en makkelijker aangifte voor de inkomstenbelasting. De Aangiftehulp Inkomstenbelasting heeft antwoord op uw vragen en geeft handige tips. Ook vindt u hier video’s en rekentools.

Rubriek: Wetgeving-Regelgeving
Schoonmaakbedrijven bij fastfoodketens overtreden de wet

schoonmaak onderzoek

Uit een controle van o.a. de Belastingdienst en het UWV blijkt dat schoonmaakbedrijven structureel in overtreding gaan. De overtredingen betreffen uitkeringsfraude, belastingfraude, Arbeidstijdenwet en Wet minimumloon. De controle was expliciet gericht op franchisevestigingen van de fastfoodketens.

Rubriek: E-commerce
20 procent minder boekwinkels

geen boek

Het aantal boekwinkels in Nederand loopt terug. Het gaat niet goed met de boekwinkels en de omzet neemt af. Ondernemers kiezen daarbij niet vaak meer voor het starten van een boekwinkel. Online boekwinkels in de vorm van webshops nemen wel toe. Het starten van een webwinkel is erg populair. Het aantal internetgebruikers dat weleens online een boek, krant of tijdschrift koopt steeg daarbij in de periode 2007 en 2013 met ruim een kwart.
Starter? Word nu lid!

Al 11242 startende ondernemers gingen je voor!
Voor- en achternaam (bedrijfsnaam kan later):

Woonplaats:

Actief in de sector:

Email:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

Som van vijf en vier (anti-spam):


Belastingforum rectangle

Begrippenlijst

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Al lid? Log nu in!

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid? Word nu lid!