Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Meer vrouwelijke ondernemers, meer economische groei

vrouwelijk ondernemerschap

De Code-V (Versnelt Vrouwelijk Ondernemerschap) is een overeenkomst tussen banken, non-bancaire aanbieders, zoals crowdfunding platformen en mkb fondsen en investeringsfondsen die samen afspreken om meer geld beschikbaar te stellen aan vrouwelijke ondernemers.

Dit is een heel belangrijk en goed initiatief. Want niet alleen zorgt de code voor meer gelijkheid en kansen voor vrouwelijke ondernemers, maar ook voor meer economische groei. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat ondernemingen met een vrouwelijk of meer inclusief managementteam aantoonbaar minder vaak failliet gaan.

Met gelijke kansen 7,5 miljoen meer ondernemers in Europa

Uit actueel onderzoek van OECD blijkt daarnaast dat er 44 procent meer ondernemers in Europa zouden zijn als iedereen gelijke kansen heeft. Dat zouden 7,5 miljoen meer ondernemers zijn, waarvan een belangrijk deel vrouwelijke ondernemers.

Deze veranderingen vergen een grote omslag in de financiƫle sector. Hiervoor zullen alle financiers meer aandacht moeten geven aan rolmodellen waarbij de successen van vrouwelijke ondernemers worden gedeeld. De Code-V organisaties zelf zullen ook meer open moeten staan voor vrouwelijke ondernemers door het aanstellen van meer vrouwelijke intermediairs en het aanstellen van vrouwen in afdelingen die de aanvragen beoordelen.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven