Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Starter van de Maand: Larissa Masselink

Starter van de Maand Larissa Masselink

Deze maand aandacht voor Larissa Masselink uit Waddinxveen. Ze vertelt over haar start en beantwoord onze vragen.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn bedrijf heet Zelfbewust Coaching. Ik ben perfectionismecoach en psycholoog en help ambitieuze vrouwen met perfectionisme naar een relaxter en gelukkiger leven.

Perfectionisme is het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn en komt helaas veel voor. In de maatschappij waarin we leven wordt er vaak gericht op wat er niet goed gaat en moeten we dit veelal verbeteren. Maar dit geeft ook het gevoel dat je zelf niet goed genoeg bent. Terwijl ik vind dat we veel meer mogen focussen op wat er wel goed gaat, wat bij je past en waar je blij van wordt. En dat je al goed bent zoals je bent en daarvoor helemaal niet hoeft te veranderen.

Vanuit eigen ervaring met perfectionisme en mijn kennis als psycholoog help ik vrouwen, voor wie het nog niet altijd lukt om de vele tips en adviezen (die overal te vinden zijn) toe te passen in hun leven. Niet door nog meer adviezen te geven en nog meer ‘moetjes’ te creëren, maar door terug te gaan naar de kern van wie zij zelf zijn én van daaruit hun leven op hun eigen manier in te richten.

Van loondienst naar fulltime ondernemerschap

Ik ben begonnen vanuit een parttime loondienstbaan, eerst 4 dagen per week en later 3 dagen per week. Maar nu ben ik fulltime ondernemer. Mijn loondienstbaan kostte vooral energie, terwijl mijn werk als coach en psycholoog me juist enorm veel energie geeft en elke dag weer veel plezier bezorgt.

Business coach

Bij de start van mijn onderneming ben ik meteen ingestapt bij een business coach. Alles was nieuw voor me en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Het was heel fijn om niet in het wilde weg van alles te proberen, maar hier handvatten bij te krijgen.

Heb je een ondernemingsplan geschreven?

Ik heb van tevoren geen specifiek ondernemingsplan geschreven. Ik had natuurlijk wel ideeën over hoe ik dit wilde aanpakken, maar heb dit niet op papier gezet. Het heeft zich gaandeweg gewoon gevormd. Naar mijn idee hoeft het niet via een vastomlijnd en strak ‘perfect’ plan (ben niet voor niets perfectionismecoach, haha).

Financiële zelfstandigheid

In eerste instantie deed ik het naast mijn loondienstbaan, dus toen kwam er voldoende geld binnen. Op die manier heb ik een mooie buffer opgebouwd om het ook fulltime te gaan doen. Externe financiering was niet nodig.

Klanten werven

Om klanten te krijgen ben ik heel actief op social media platformen, met name Instagram en LinkedIn. Daarnaast heb ik ook een goedlopende podcast ‘Zelfbewust Leven’. Ook geef ik regelmatig gratis masterclasses en heb ik een maillijst voor mijn nieuwsbrief.

Masterclass 27 en 29 mei 2024

Ik geef regelmatig gratis masterclasses en ben op dit moment een masterclass aan het creëren voor 27 en 29 mei: ‘Van nooit goed genoeg naar jouw lat omlaag’. Ook heb ik een maillijst voor mijn nieuwsbrief en heb ik vaak DM contact via mijn social media contacten.

Uitdagingen van het ondernemerschap

Het ondernemen bevalt me enorm goed. Ik vind het heerlijk dat ik zelf kan kiezen met welke klanten ik werk, want ik wil natuurlijk wel dat er echt een klik is. Zowel vanuit hen als dat ik voel ‘ik kan jou echt verder helpen’. Daarnaast geeft het enorm veel vrijheid en kan ik mijn dagen zo indelen als ik zelf wil.


Uiteraard zijn er uitdagingen in het ondernemersvak. Er zijn zoveel dingen mogelijk om te doen, dat je soms ook alles tegelijk wilt oppakken. Bij mij is de uitdaging geweest om niet allerlei ‘losse flodders’ in te zetten, maar steeds meer focus aan te brengen. Dit doe ik door dingen uit te proberen en zo te ontdekken of iets bij mij past of niet. Op die manier kom ik steeds dichterbij wat ik echt leuk vind!

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Mijn allergrootste doel in het leven is om een gelukkig en liefdevol leven te leiden. Dat doe ik op dit moment al, maar ik hoop dat het mij gegund is om kinderen te krijgen. Mijn onderneming bestaat uiteraard nog en ik heb daar nog steeds veel plezier in. Het hoofddoel van mijn werk is veel plezier beleven in het werken met mijn klanten en fijn verdienen zodat ik ook echt kan genieten van mijn privé leven. Die balans tussen de hoeveelheid werken en genieten van mijn vrije tijd wil ik graag goed houden.

Tips voor andere starters

Probeer dingen uit, zie het als een leuk experiment. In experimenten kun je geen fouten maken, alleen maar leren. En ontdek op deze manier gaandeweg wat voor jou werkt, waar jij plezier uit haalt en wat je vaker WILT doen. Trek je niet te veel aan van alles wat je om je heen hoort. Als je continu dingen leest en luistert van anderen (o.a. businesscoaches), kun je het gevoel krijgen dat je het niet goed genoeg doet. Maar iedereen mag het op zijn eigen manier doen. Dat maakt jou juist uniek! Jij bent goed zoals je bent! 🙂

Contact

Website: www.zelfbewustcoaching.nl
Instagram: @larissamasselink
LinkedIn: @Larissa Masselink
Email: info@zelfbewustcoaching.nl

Podcast

Spotify: Zelfbewust Leven

Ook Starter van de Maand worden?

Wil je ook een maand lang prominent met jouw bedrijf op onze website en op onze socials staan? Ben je korter dan 5 jaar bezig met je eigen bedrijf? Meld je dan aan voor de rubriek Starter van de Maand. Kijk hier voor meer informatie.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven