Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Uit ons archief: Corinne Helmink is een netwerker pur sang

Corinne Helmink

Af en toe zullen we in ons archief van ruim 20 jaar duiken en opvallende zaken posten. In dit geval een artikel uit onze rubriek Starter van de Maand uit 2017. De Starters van de Maand melden zichzelf aan en vullen een vragenlijst. Hieruit destilleren wij een artikel voor de website en de community op Facebook.

Corinne Helmink uit Den Bosch. Zij startte haar bedrijf Sponty Events dat zich bezig houdt met zakelijk netwerken. Corinne is een netwerker pur sang. Zij beantwoordt deze maand onze vragen.

Wat is je achtergrond (studie, werk) en hoe verhoudt zich dat tot de start van je bedrijf?

Ik heb verschillende studies gedaan. Ik heb Schoevers gedaan, Operatie-assistente en de Propedeuse behaald van Opleidingskunde. Daarnaast nog vele cursussen gevolgd. Ik ben lang zoekende geweest naar mijn echte passie en die heb ik na een sabbaticaljaar gevonden!

Wat zijn de activiteiten van je bedrijf en waarin onderscheid je je?

Sponty Events is de ijsbreker en zakelijke matchmaker op congressen, beurzen en andere zakelijke events. Sponty Events biedt naast de offline matchmaking ook online matchmaking aan. Dit maakt het concept van Sponty Events uniek. De online matchmaker is speciaal ontworpen voor Sponty Events en wordt mogelijk gemaakt door Thankonomy. Naast het matchen heb ik samen met Kees Kortmulder een jaarprogramma ontwikkeld voor ondernemers, Rising Business Stars. Deze VOF is net geboren en dit doen wij naast onze eigen bedrijven.

Vanuit welke situatie ben je gestart? Was je in loondienst, ben je net afgestudeerd of had je bv. een uitkering?

Ik ben mijn bedrijf gestart vanuit de startperiode van UWV. Het is fijn om een basis inkomen te hebben voor een half jaar terwijl je wel voor de volle 100% voor je business kan gaan. Dit heeft mij enorm geholpen.

Waarom voor jezelf en niet bij een baas werken, wat heeft de doorslag gegeven?

Ik heb tot oktober 2016 altijd voor een baas gewerkt en ik merkte dat ik niet verder kwam in mijn functie als secretaresse/projectmedewerker. Mijn vriend ik kregen de kans om voor een aantal maanden naar Amerika te gaan, voor zijn werk. Ik had op dat moment een baan waar ik totaal geen energie van kreeg dus ik heb de kans met beide handen aangepakt, even resetten. In Amerika is het concept van zakelijk speeddaten begonnen. Ik heb op een cowerkplek een speeddate avond georganiseerd en dit was een groot succes!

Heb je hulp gehad (of heb je nu nog hulp), zo ja waarmee en van wie?

Ik krijg van alle kanten hulp want ik drink nogal wat koffie met andere ondernemers. En ik werk samen met fijne mensen. Ik vind het fijn om sommige dingen alleen op te pakken zonder te overleggen maar wat is het geweldig om goede samenwerkingen te hebben. Daar kan ik echt op bouwen, vertrouwen en van leren.

Heb je je eigen ondernemingsplan geschreven en zo ja, hoe heb je dit aangepakt?

Ik heb mijn ondernemingsplan zelf geschreven. Ik heb een aantal lessen gevolgd bij Avans en ik was al wel bekend met het Business Canvas Model. Afgelopen 8 maanden is mijn visie alweer gewijzigd en dit proces blijft doorgaan. Het ondernemingsplan is nooit af.

Had je een financiering nodig voor je opstart en zo ja, hoe en waar heb je deze gekregen?

Ik heb verder geen financiering nodig gehad. Sinds kort werk ik wel 1x in de week bij Seats2meet om wel elke maand mijn vaste lasten te kunnen betalen.

Heb je een marktonderzoek gedaan en waar haal je je klanten vandaan/wat doe je aan promotie?

Ik ben niet zo van het onderzoeken en theoretische geneuzel maar van het DOEN. Ik heb dit concept dus in Amerika een paar keer getest en dit was voor mij voldoende om te zien dat er behoefte aan is.

Hoe zijn de eerste ervaringen van jou en van je klanten? Is alles naar verwachting?

De eerste reacties zijn erg positief. Ik heb al een aantal opdrachten gehad en het matchen, zowel online als offline werken gaat erg goed. We hebben laatst de pilot gehad van de online matchmaker, tijdens de Bedrijvencontactdagen in Tilburg en dit was een groot succes. De speeddates waren ook een groot succes, ik kwam gewoon tafels te kort! Lees hier het volledige verslag van de BCdagen.

Zijn er problemen waar je bij je start tegenaan liep en zo ja, hoe heb je deze overwonnen?

Ik wilde in het begin ALLES aanpakken en kon geen ‘nee’ zeggen. Bepaalde samenwerkingen zijn stukgelopen omdat de visies niet overeen kwamen, of de communicatie gewoon niet lekker liep.

Waar kijk je het meeste naar uit en waar zie je met meeste tegenop?

Ik vind het erg leuk om naar een event toe te leven maar op het event staan en lekker knallen vind ik het leukst. Het meest zie ik tegen de financiële gerompslomp op, de omzetbelasting bijvoorbeeld. Maar ook hier word ik steeds handiger in.

Hoe zie je jezelf en je bedrijf over twee jaar?

Over twee jaar zou ik graag een aantal vaste events per jaar willen hebben en wil ik mijn online matchmaker vaker inzetten op events die ik op afstand kan ondersteunen.

Heb je tips voor andere starters?

Mijn tip is: nodig eens andere ondernemers uit voor een kopje koffie. Inspireer elkaar. Vertel hoe jij het aanpakt en luister hoe een ander dit doet. Dit is zo leerzaam en leuk! En wordt lid van iig 1 netwerkclub zodat je met regelmaat ook naar een netwerkbijeenkomst gaat. Woon je in Den Bosch en omstreken dan is bijvoorbeeld Den Bosch Business Plaza een erg fijn netwerk om lid van te worden.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven