Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Investeerder Vendis Capital neemt marktleider in seniorenbedden over

Silver Care

In een strategische zet heeft Vendis Capital, als investeerder in het langer-comfortabel-thuis-wonen bedrijf Silver Care, het gerenommeerde Well-Fair uit Nunspeet overgenomen. Well-Fair staat bekend als marktleider in seniorenbedden in Nederland, en de overname voegt nieuwe dimensies toe aan het aanbod van Silver Care. Opgericht in 1992, is Well-Fair een direct-to-consumer premium ouderenzorg merk dat op maat gemaakte slaapcomfort, zitcomfort en wellnessproducten verkoopt aan senioren. De focus ligt op het inspelen op de groeiende vraag van ouderen om langer thuis te blijven wonen.

Uitbreiding van het productaanbod

Silver Care, gevestigd in Alkmaar, is een direct-to-consumer platform dat oplossingen biedt aan ouderen om langer comfortabel thuis te blijven wonen. Met Meubelzorg als haar platforminvestering sinds juli 2023, heeft Silver Care zich gericht op maatwerk sta-op-stoelen voor ouderen in de Benelux. De overname van Well-Fair breidt het productaanbod uit met twee belangrijke categorieën: seniorenbedden en wellnessproducten.

Well-Fair, gevestigd in Nunspeet, is gespecialiseerd in hoog-laag boxsprings voor ouderen. Net als Meubelzorg hanteert Well-Fair een consumentgericht businessmodel, waarbij klanten zich online oriënteren en vervolgens via een afspraak bij hen thuis of in de Well-Fair showroom het bed volledig naar eigen wens kunnen samenstellen.

Versterking van de propositie

Daan Corvers, CEO van Silver Care, benadrukt het sterke en innovatieve karakter van Well-Fair als een leidende speler op de markt voor seniorenbedden. Hij is optimistisch over de samenwerking en gelooft dat de gezamenlijke krachten zullen leiden tot een nog beter aanbod en verbeterde service voor ouderen die graag langer zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen. Gerwin Mulder, CEO van Well-Fair, deelt de trots op de behaalde successen en kijkt uit naar de synergie met Silver Care. Door de krachten te bundelen, verwacht hij de positie van Silver Care als marktleider te versterken en nieuwe groeikansen in de Benelux en daarbuiten te benutten.

Over Silver Care

Silver Care is een direct-to-consumer platform dat oplossingen biedt aan ouderen om langer thuis te blijven wonen. Meubelzorg, sinds juli 2023 de platforminvestering van Vendis Capital in deze markt, biedt op maat gemaakte sta-op-stoelen aan, en met de overname van Well-Fair breidt Silver Care haar aanbod uit naar op maat gemaakte bedden voor ouderen.

Over Vendis Capital

Opgericht in 2009, is Vendis Capital een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op de Europese consumentenmarkt. Als partner van ervaren ondernemers en managers concentreert Vendis zich op kleine en middelgrote ondernemingen die goed gepositioneerd zijn voor waardecreërende groei of transformatie. Met kantoren in verschillende Europese landen, waaronder Hilversum in Nederland, investeert Vendis in diverse sectoren om merken samen op te bouwen.

Bron: Silver Care

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven