Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Revolutionaire waterstof aandrijving dankzij Nederlandse innovatie

Gamechanger 1

De wereld van elektrische mobiliteit staat aan de vooravond van een revolutie, en deze week hebben Nederlandse technologiepartners HyMove en Venema E-Mobility Charge Systems i.s.m. het Zwitsterse Clean City de primeur met de onthulling van de ‘GameChanger 1’. Deze baanbrekende innovatie markeert een belangrijke stap voorwaarts in de transitie naar duurzame energie in de transportsector.

Het begin van een nieuw tijdperk

In Arnhem werd deze week de ‘GameChanger 1′ gepresenteerd als ’s werelds eerste mobiele, off-grid stroomgenerator met een waterstof brandstofcel speciaal ontworpen voor het snelladen van elektrische voertuigen (EV’s). Met deze technologie kunnen nu tegelijkertijd twee elektrische voertuigen worden opgeladen met een vermogen van in totaal 120 kW, zonder afhankelijk te zijn van het traditionele elektriciteitsnet.

De ‘GameChanger 1′ is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de haven van Livorno, een belangrijke hub voor elektrische auto’s in Europa. Het zal worden ingezet om EV’s aan boord van Roll-on-roll-offschepen op te laden, waarmee de haven zijn ecologische voetafdruk verkleint en bijdraagt aan een schonere toekomst voor transport.

De ‘GameChanger 1’ is slechts het begin. Eind 2024 zal de ‘GameChanger 2′ worden geïntroduceerd, een mobiele off-grid megawattlader met een vermogen van 800 kW DC. Deze lader kan simultaan vier auto’s opladen of één elektrische vrachtwagen volgens de nieuwe standaard voor Megawatt Charging Systems (MCS).

Een Nederlands aandeel in innovatie

HyMove, een toonaangevend Nederlands bedrijf, speelde een cruciale rol bij de totstandkoming van de ‘GameChanger 1’. Als ontwerper en bouwer van hoogwaardige waterstofbrandstofcelsystemen, heeft HyMove zijn expertise ingezet om deze revolutionaire waterstof aangedreven generator mogelijk te maken. Hun systemen, die al met succes zijn toegepast in verschillende sectoren zoals het vervoer per bus en scheepvaart, hebben nu de weg vrijgemaakt voor een nieuwe mijlpaal in elektrische mobiliteit.

Een groenere toekomst

Door deze innovatieve oplossingen dragen Clean City en HyMove bij aan een groenere wereld. Tegelijkertijd verminderen ze de noodzaak voor grootschalige investeringen in elektrische infrastructuur, die steeds meer onder druk staat en tegen zijn capaciteitsgrenzen aanloopt. Deze technologieën bieden niet alleen een oplossing voor Nederland, maar hebben ook het potentieel om de infrastructuur van heel Europa en zelfs de wereld te verbeteren.

Bron & beeld: HyMove

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven