Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Uit ons archief: Starter van de Maand Esther Oolhorst

Starter van de Maand Esther Oolhorst

Mijn welzijnspraktijk De Roos bestaat sinds 14 februari 2011. Het is ontstaan doordat ik geen baan kon vinden waar ik mijn energie en mijn ideeën in kwijt kon.

Starter van de Maand

Af en toe zullen we in ons archief van ruim 20 jaar duiken en opvallende zaken posten. In dit geval een artikel uit onze rubriek Starter van de Maand uit 2014 van een starter die inmiddels gerenommeerd ondernemer is. Will je ook als Starter van de Maand op de website? Stuur ons dan even een mail en vertel kort over je bedrijf.

Ik heb destijds langdurig in de ziektewet gezeten door lichamelijke ziekte. Mentaal heeft dit ook het nodige met me gedaan. In de periode van re-integratie/ revalideren ging er een reorganisatie door het bedrijf heen en kwam ik op straat te staan. Dit heeft uiteindelijk erg positief voor mij uitgepakt, hierdoor kregen mijn ideeën voor een eigen bedrijf betere vormen.

Ik werd ontslagen en kwam in de ziektewet terecht en al gauw werd dit de ww. Solliciteren had weinig effect helaas, omdat ik geen baan kon vinden in het werk dat ik deed (door de ziekte). Toen ik via de werkcoach te horen kreeg dat je ook via de zw/ ww een eigen bedrijf kon beginnen.

In de 8 jaar die ik als verpleegkundige heb gewerkt heb ik veel cliënten begeleidt, gecoacht en verzorgt. Het was mooi om veel mensen te kunnen helpen en begeleiden. In de tijd dat ik zelf ziek was ben ik goed voor mezelf gaan zorgen. Gezond gaan eten, gaan beweging en op z’n tijd heerlijk ontspannen. Ik ben zelf 20 kilo afgevallen en voelde me weer fit en vitaal. Ik voelde me – 20 kilo lichter – als herboren. Dit heeft me aangezet om me te gaan omscholen tot gewichtsconsulent. Daarnaast wilde ik ook sporters begeleiden en ben nu geschoold orthomoleculair sportconsulent. De ervaring die ik heb als verpleegkundige en mijn eigen ervaring met afvallen, kan ik nu preventief inzetten voordat mensen ziek worden.

Ondernemingsplan

Tijdens het maken van mijn ondernemingsplan heb ik goed kunnen achterhalen achter welke methode ik wel en achter welke methode ik niet stond. Welke mensen mijn doelgroep werden ed. Ik ben persoonlijk enorm gegroeid in deze periode, en ben blij dat ik het ondernemingsplan heb gemaakt. Ik heb een financiering kunnen regelen via de gemeente, die in mijn plannen geloofden en zo heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn bedrijf te beginnen. Ik heb mijn praktijk aan huis en werk op locatie bij bedrijven. Dit voor de financiën zo besloten.

Kleine lettertjes

Problemen tijdens de start kwamen vooral door een stukje persoonlijke groei. Ik verander persoonlijk enorm hard – ten positieve – op het moment, wat soms lastig is voor jezelf en de naaste omgeving. Verder kwam ik wel problemen tegen die elke starter tegen komt, maar daar heb ik alleen maar van geleerd. Voor mij was het vooral geen of geen goede offertes ontvangen of te weinig vragen gesteld bij de kleine lettertjes in de offerte of niet goed begrepen. Waardoor ik voor vervelende kosten kwam te staan.

Reclame

De klanten die ik nu begeleidt komen door mond tot mond reclame. Hiernaast via sportscholen en andere bedrijven waar ik mijn reclamefolders neer mag leggen.
Ik sta op verschillende beurzen en vrijetijdsmarkten om meer naamsbekendheid te genereren. Hier komen verschillende cliënten en vooral samenwerkingsverbanden met andere ondernemers van.

Tips voor starters

Tip voor elke starter om naar verschillende netwerkbijeenkomsten te gaan. Kijk bij welke netwerkbijeenkomst of open coffee je jezelf thuis voelt en waar je persoonlijk van kunt groeien. Ik raad elke starter aan om naar verschillende netwerkbijeenkomsten te gaan en te kijken waar je jezelf prettig voelt en jezelf kunt profileren. Misschien krijg je er geen stroom klanten uit, maar wel een stuk persoonlijke groei en naamsbekendheid. Ik leer elke bijeenkomst weer wat.

Ik vind de eerste maanden echt geweldig. Ik vind het superleuk werk en wordt alleen maar enthousiaster. Vooral als mensen afvallen en zich weer fit voelen, daar doe ik het voor. Ik werk harder dan ooit te voren, maar haal er zoveel energie uit dat ik het harde werk er heel graag voor over heb. Ik mag nog groeien in de aantal cliënten die ik begeleid, ik wil het uitbouwen tot een fulltime baan. Dit door samenwerkingsverbanden met andere ondernemers te zoeken en samen te gaan werken met bijvoorbeeld fysiotherapie of sport/ bewegingscentrum. Tot nu toe echt geen seconde spijt om voor mezelf te beginnen. Vind het vooral leuk om andere ondernemers te ontmoeten en geïnspireerd te worden, zonder 9 tot 17 mentaliteit.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven