Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Explosieve Groei: Machine-export levert Nederlandse bedrijven dubbele winst op sinds 2015

Nederlandse export

Nederlandse ondernemers kunnen een bloeiende toekomst tegemoet zien, aangezien de verdiensten aan machine-export sinds 2015 meer dan verdubbeld zijn. Dit artikel geeft startende ondernemers inzicht in de opmerkelijke stijging van exportverdiensten en de lucratieve mogelijkheden op de internationale markt.

Recordwinst van 25,5 miljard euro in 2022

In 2022 behaalde Nederland een recordwinst van 25,5 miljard euro aan machine-export, waarmee het de meest winstgevende exportsector van het land is. De export van chipmachines naar China, Taiwan en Zuid-Korea hebben een significante bijdrage heeft geleverd aan deze indrukwekkende groei. Hoewel machines de kroon spannen, dragen aardgas, metaal- en metaalproducten en aardolieproducten bij aan de welvaart van Nederland.

Toenemende bijdrage aan het BBP

Van 1,7 procent in 2015 naar 2,7 procent in 2022: de bijdrage van machine-export aan het bruto binnenlands product (BBP) vertoont een opmerkelijke stijging. Deze sector speelt een steeds prominentere rol in de Nederlandse economie. Een diepgaande analyse door het CBS onthult de exportmarges per goederengroep en welke het meest winstgevend zijn. Machines en apparaten met een exportmarge van 62 eurocent per euro exportwaarde zijn de koplopers, terwijl energieproducten de laagste marge hebben.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven