Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Sterke Nederlandse digitale infrastructuur gunstig voor starter

Nederlandse digitale infrastructuur

Onze digitale snelweg is van onschatbare waarde voor Nederland. Een schat die we moeten koesteren en versterken, zeker voor de startende ondernemers die de toekomst van onze economie vormgeven. In de recent gepresenteerde Staat van de Digitale Infrastructuur benadrukte minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens dat we trots mogen zijn op onze digitale positie, maar dat er ook werk aan de winkel is.

Waarom is dit belangrijk voor startende ondernemers?

1. Boost voor Economie en Werkgelegenheid: De digitale infrastructuur draagt jaarlijks aanzienlijk bij aan onze economie, met een indrukwekkende bijdrage van 24,2 miljard euro. Dit betekent niet alleen een bloeiende economie maar ook kansen op werk, met zo’n 200.000 banen die direct of indirect samenhangen met de digitale sector.

2. Ruimtebesparend en Energiezuinig: Voor startende ondernemers die zich zorgen maken over fysieke ruimte en duurzaamheid, is er goed nieuws. Ondanks de enorme economische impact neemt de digitale infrastructuur slechts weinig fysieke ruimte in beslag en verbruikt het minder dan 1% van alle energie, wat gunstig is voor het milieu.

3. Digitale Ontwikkeling als Katalysator: In de woorden van NLdigital, de branchevereniging voor de digitale sector, is de digitale sector een dynamische omgeving die razendsnel evolueert. Dit biedt startende ondernemers de kans om mee te groeien en te profiteren van de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Hoe nu verder voor startende ondernemers?

De digitale snelweg blijft geen vanzelfsprekendheid. Het is essentieel dat het nieuwe kabinet actief samenwerkt met de markt om de sterke positie te behouden en te versterken. Voor startende ondernemers betekent dit:

  • Kennisontwikkeling: Houd jezelf op de hoogte van nieuwe technologieën en toepassingen om concurrentievoordeel te behouden.
  • Kansen Benutten: Grijp de economische kansen en zoek naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals vergrijzing en vergroening.
  • Veilige en Verantwoorde Groei: Werk aan een veilige en weerbare digitale infrastructuur en zet technologie in op een inclusieve en verantwoorde manier.

Als startende ondernemer ben je de drijvende kracht achter de toekomst van onze digitale economie. Blijf op de hoogte, werk samen en bouw mee aan een sterke digitale infrastructuur die kansen en groei biedt voor jouw onderneming.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven