Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Waarom jij als starter niet zonder verzekering tegen inkomensverlies kunt

ondernemer ziek aov verzekering

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers niet verzekerd is tegen inkomensverlies door ziekte of arbeidsongeschiktheid? Ja, je leest het goed, dat zijn meer dan een miljoen ondernemers in ons land. En dat is niet het enige zorgwekkende feit – maar liefst 42% van de ondernemers heeft geen pensioenvoorziening. Hoog tijd om te zorgen dat jij niet in deze statistieken belandt.

Inkomensverlies en pensioenvoorziening

Denk er eens over na: stel je voor dat je door ziekte of arbeidsongeschiktheid niet kunt werken. Heb je dan genoeg geregeld om jezelf en je bedrijf draaiende te houden? Voor 55% van de ondernemers is het antwoord helaas ‘nee’. Daarbovenop heeft bijna de helft geen pensioenvoorziening. Dit zijn zaken die je niet aan het toeval moet overlaten.

En laten we het hebben over toeslagen. Het blijkt dat tot wel 40% van de ondernemers denkt niet in aanmerking te komen voor toeslagen. Dit komt vooral door onwetendheid en vooronderstellingen over het inkomen. Laat deze kansen niet liggen – maak gebruik van de beschikbare toeslagen om je financiële situatie te versterken.

Positieve ontwikkelingen in ondernemerschap

Maar laten we niet alleen bij de problemen stilstaan. Er zijn ook positieve ontwikkelingen in het ondernemerschap. De bedrijfsresultaten laten een stijgende lijn zien, het ondernemersvertrouwen groeit en het aantal verwachte bedrijfsbeëindigingen daalt. Vooral voor starters en ondernemers met personeel ziet het er goed uit. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet groeien?

Financiële uitdagingen en partnerinkomen

Toch blijven er zorgen. Meer dan de helft van de ondernemers keert zichzelf een ondernemersloon uit dat onder het minimumloon ligt, waardoor de financiële kwetsbaarheid toeneemt. En wat als je partnerinkomen niet voldoende is om op terug te vallen? Een risico dat je niet wilt lopen.

Dus, beste starter, neem actie. Zorg voor een vangnet bij inkomensverlies, regel je pensioenvoorziening en maak gebruik van de toeslagen waar je recht op hebt. Het ondernemerschap brengt uitdagingen met zich mee, maar met de juiste voorbereiding en financiële planning kun jij de volgende succesvolle ondernemer zijn. Veel succes!

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven