Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Zet je bedrijf op de kaart van Duurzaam Ondernemen met het Voka Charter

duurzaamheid windmolens

Vlaanderen – Duurzaamheid staat hoog op de agenda sinds de Verenigde Naties in 2015 hun “Agenda 2030” lanceerden, met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) als leidraad naar een duurzamere wereld. Niet alleen overheden, maar ook burgers en bedrijven dragen hierin een verantwoordelijkheid. Maar hoe draagt jouw bedrijf concreet bij aan de SDG’s?

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen biedt een praktisch programma speciaal voor bedrijven in Vlaanderen. Hierbij wordt, vertrekkende vanuit de specifieke activiteiten van jouw bedrijf, in samenwerking met het management een actieplan opgesteld dat bijdraagt aan de verwezenlijking van verschillende SDG’s.

Hoe kan jouw bedrijf bijdragen?

Wellicht is niet meteen duidelijk hoe jouw bedrijf kan bijdragen, maar de Vlaamse Kamers van Koophandel hebben het eenvoudig gemaakt. Ze hebben de SDG’s handig gegroepeerd in vijf pijlers volgens het model van de 5 P’s (People, Planet, Prosperity, Peace en Partnership). Binnen deze pijlers zijn er verschillende thema’s die voor bedrijven van belang zijn en waarop je impact kunt hebben.

Kortom, met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen krijg je de kans om jouw bedrijf actief te betrekken bij de realisatie van de SDG’s. Ontdek hoe je jouw onderneming duurzaam op de kaart zet en een positieve bijdrage levert aan de wereld om ons heen. Samen werken we aan een duurzamere toekomst.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven