Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Sinds 1 januari zijn wegwerpbekers op kantoor echt verboden

koffiebekers duurzaamheid
Het nieuwe verbod op wegwerpbekers vraagt om een duurzame oplossing

De Creadiva’s, Gitte Verweel en Francis Liem, staan klaar met hun in-company workshop ‘personaliseer je eigen beker’ om Nederlandse bedrijven te voorzien van een creatieve en duurzame twist aan hun koffiepauzes. Volgens hun dé oplossing voor de problematiek die bij veel organisaties is ontstaan door de transitie van papier/plastic bekers naar duurzame varianten.

Organisaties schaffen op het moment in grote hoeveelheden duurzame bekers aan. Kostbaar! De bekers worden veelal als onprettig ervaren. Bijkomend probleem is dat ze niet persoonlijk zijn en er dus bovenmatig veel bekers gebruikt worden. Dat zorgt voor onnodig veel werk,  afwas en kosten.

De oplossing, volgens Gitte en Francis, is een persoonlijke beker die je (al) met plezier gebruikt. Want, de duurzaamste beker is de beker die er al is! In de workshop van Gitte en Francis creëren de deelnemers hun eigen persoonlijke beker. Hierdoor ervaren ze dat verandering en bewustwording naar duurzaamheid leuk kan zijn. Bewustwording begint vaak klein en bij jezelf. Door teams in een open sfeer creatief te laten samenwerken ontstaat er niet alleen bewustwording maar ook teamspirit. Het resultaat; een eigen beker met een verhaal, die met veel plezier gebruikt wordt. Duurzaam en kostenbesparend.

Gitte Verweel: “Op dit moment worden er binnen bedrijven belangrijke beslissingen genomen. Helaas worden er heel snel, grote hoeveelheden, herbruikbare bekers aangeschaft. Zonde! Kijk eerst wat er al is!”

“Het meest duurzame kopje, is het kopje dat er al is. De beste beker is de beker waar je zelf het liefst uit drinkt.”

Francis Liem: “Met onze jarenlange ervaring van het geven van creatieve workshops en het zoeken naar creatieve oplossingen komt hier alles bij elkaar. We zijn enthousiast om bedrijven te helpen hun kantooromgeving duurzamer te maken door bestaande koffiekopjes te personaliseren en het bewustzijn van duurzaamheid te vergroten.

Personaliseer en creadiveer 

We vinden het belangrijk dat deelnemers iets leren van onze workshops. Dat ze iets in gang zetten. Dat ze zelf doorgaan en ook thuis afrekenen met eenmalig gebruik van kopjes en glazen. En ook met upcyclen (het meer waard maken van bestaande producten) en personaliseren. Producten persoonlijker maken zorgt ervoor dat mensen ze niet zo snel vervangen. Door klein te beginnen creëren we op een positieve manier bewustwording en verspreiden zo duurzame gewoonten. Die, als ze uitgroeien, grote impact kunnen hebben.

Samen gaan voor een duurzaam, gezellig en sprankelend koffiemoment!

Bij “De Creadiva’s” draait alles om samenwerken en plezier hebben. Het personaliseren en upcyclen van koffiekopjes is niet alleen duurzaam, maar zorgt voor bewustwording en is ook een geweldige manier om verbinding te creëren tussen collega’s die ook doorwerkt in andere werkzaamheden en bedrijfsprocessen.

Feiten op een rij

Bespaar                                                                                  

• water: minder afwas                                                         
• verwarring: iedereen eigen herkenbare beker            
• geld: bestaande bekers                                                     
• frustratie: waar is mijn beker?                                        
• tijd: minder afwas verzamelen                                     

Creëer

• verandering: denk out-of-the-box
• werkplezier: leer elkaar anders kennen
• jouw persoonlijke beker: betrokkenheid
• bewustwording: zet iets in gang
• teamspirit: werkt door op andere vlakken

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven