Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Afspraken nakomen met jezelf: doorbreek beperkende overtuigingen

Onlangs vroeg een cliënt mij tijdens een coachgesprek hoe het komt dat zij het zo moeilijk vindt om afspraken met zichzelf na te komen. Als coach help ik mijn cliënten om het antwoord op dergelijke belangrijke (levens)vragen in henzelf te ontdekken.

Leestijd: 4 minuten.

Rene Bussink met coachee startende ondernemer

Bijdrage door adviseur René Bussink van RenesanS.

Gaandeweg ontdekte mijn cliënt dat hij op deze manier aan zichzelf duidelijk maakte dat zij zichzelf niet goed genoeg vond. Gevoed door dit inzicht gingen we samen aan de slag met praktische oefeningen. Dit heeft ertoe geleid dat zij nu met groot gemak ook de afspraken met zichzelf nakomt en sindsdien succesvol is met datgene waar zij erg blij van wordt.

Het belang van inzicht in beperkende overtuigingen

Inzicht is cruciaal

Het is prachtig om te zien hoe coaching mensen kan helpen inzicht te krijgen in hun diepere, beperkende overtuigingen. Maar waarom is dit zo belangrijk? Ik zal dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Zolang je niet weet wat jouw zelfontwikkeling belemmert, is het alsof je een honderd meter sprint rent met een touw van 99 meter om je middel, waarvan het andere uiteinde is vastgemaakt aan een groot stuk beton bij de startlijn. Keer op keer word je vlak voor de finish keihard geconfronteerd met je eigen beperkingen.

Zolang je niet bewust bent van het touw om je middel, zal er niets veranderen. Mensen die zich hier niet bewust van zijn, zullen ook nooit in mijn praktijk komen, want ze weten simpelweg niet dat er een probleem is. Gelukkig ben jij je hiervan wel bewust, anders had je dit bericht nooit gelezen.

Verlos jezelf van beperkingen

Hoe lang wil je nog lijden?

Hoe lang wil jij nog tot de groep mensen behoren die zichzelf dagelijks pijnigen door mee te blijven doen aan de honderd meter sprint, terwijl ze weten dat ze de finish nooit zullen halen? Als jij er klaar voor bent om verlost te worden van jouw beperkingen, nodig ik je uit voor een vrijblijvende kennismaking.

Als er een wederzijdse klik is, gaan we samen aan de slag om het touw los te maken. Tegelijkertijd ontdekken we waar jij echt gelukkig van wordt. En zodra je dat inzicht hebt, zorgen we ervoor dat je hierin succesvol wordt.


Als jij het lef hebt om de beste te worden die jij kunt zijn, dan is dit het juiste moment om aan de slag te gaan. Ben jij er klaar voor? Plan dan direct een online gesprek. Ik zie er naar uit om je binnenkort te spreken.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven