Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Limburgse Ondernemersprijs; erkenning voor regionaal ondernemerschap

Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg is een prestigieuze onderscheiding die sinds 1996 jaarlijks wordt uitgereikt. Deze prijs heeft als doel om uitmuntend ondernemerschap in de regio te erkennen en te belonen.

Het initiatief voor de Ondernemersprijs kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen het bedrijfsleven, gemeenten, arbeidsvoorziening en onderwijsinstellingen. Het gezamenlijke streven is om de regionale economie te stimuleren en succesvolle ondernemers in de schijnwerpers te zetten als inspirerende voorbeelden voor anderen.

Uitreiking en genomineerden

Elk jaar worden drie ondernemers genomineerd voor de Ondernemersprijs. Deze genomineerden worden zorgvuldig geselecteerd door een speciale selectiecommissie uit een groot aantal inzendingen. De genomineerden delen hun inspirerende verhalen en strijden om de felbegeerde prijs. Tijdens de uitreikingsceremonie worden zowel een Juryprijs als een Publieksprijs toegekend.

Voorbeeld van winnaars

In 2023 werd het thema ‘Verhalen die raken’ gebruikt om de inspirerende verhalen van de genomineerden in de schijnwerpers te zetten. Martien Rongen van Vecunda en Vitalvé BV ontving de Juryprijs voor zijn uitstekende ondernemerschap, terwijl de Publieksprijs naar Antoon van der Horst van der Horst Aannemers ging, die door het publiek als favoriet werd gekozen. Piet Schrijen van Schrijen, afscheid en herinnering, nam de zilveren prijs in ontvangst, waarmee hij ook werd erkend voor zijn indrukwekkende bijdrage aan het regionale ondernemerschap.

Jong Talent Award

Naast de hoofdprijzen wordt sinds 2023 ook de Jong Talent Award uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om jong ondernemerstalent in de regio te stimuleren en te erkennen. Jonge ondernemers presenteren hun innovatieve ideeën tijdens een pitch en strijden om deze bijzondere onderscheiding.

Historie en doel

De Ondernemersprijs is opgericht om goed ondernemerschap in de regio te bevorderen en te belonen. Het is een manier om de verhalen van succesvolle ondernemers te delen en anderen te inspireren. Het evenement rondom de prijsuitreiking biedt ook een platform voor netwerken en kennisuitwisseling, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het regionale bedrijfsleven.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven