Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Regio Rijnmond lanceert de Impactkaart voor ondernemers

Impact ondernemen

Onlangs is de Impactkaart voor de regio Rijnmond gelanceerd, een initiatief van Stichting Voor Goed in samenwerking met THRIVE Institute en de Gemeente Rotterdam. Deze online kaart biedt een compleet overzicht van alle impact ondernemingen in de regio.

Wat zijn Impact ondernemingen?

Impact ondernemingen zijn bedrijven die een positief verschil willen maken in de maatschappij. Ze helpen bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of bieden duurzame, circulaire producten aan. Met de Impactkaart wordt het nu eenvoudig om deze bedrijven te vinden en te ondersteunen.

Doelgroep van de Impactkaart

De Impactkaart is bedoeld voor verschillende groepen mensen. Ondernemers met een sociale verplichting kunnen geschikte partners vinden via de kaart. Ambtenaren kunnen zien welke bedrijven bijdragen aan sociale doelen, terwijl andere belanghebbenden inspiratie kunnen opdoen om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen in de regio.

Functionaliteiten van de Impactkaart

De Impactkaart biedt inzicht in welke bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen, waar circulaire producten te koop zijn, zoals duurzame koffie, en welke diensten impact ondernemers aanbieden aan de zakelijke markt. Deze informatie biedt volop mogelijkheden voor samenwerking en inspiratie.

📌  Interessante links
Inzicht en kansen

Daarnaast laat de Impactkaart zien waar al een positief verschil wordt gemaakt en waar nog kansen liggen voor nieuwe initiatieven. Dit helpt gemeenten om een socialer vestigingsklimaat te creëren en ondernemers om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Dynamisch en actueel

De Impactkaart is een dynamisch overzicht. Het ecosysteem van impact ondernemingen verandert continu, dus nieuwe ondernemingen kunnen worden toegevoegd. Gebruikers kunnen contact opnemen voor vragen of suggesties. Met deze lancering hoopt Stichting Voor Goed een belangrijke stap te zetten in het ondersteunen van impact ondernemingen en het bevorderen van een duurzame en inclusieve arbeidsmarkt in de regio Rijnmond.

Maatschappelijke impact maken

Je kunt winst maken met impact door bijvoorbeeld inclusief personeel aan te nemen. Investeren in talent kan jouw onderneming laten groeien, terwijl je ook kansen biedt aan mensen die dat hard nodig hebben.

Daarnaast kun je door goed in te kopen, zoals bij duurzame leveranciers, op veel fronten impact maken. Met een product of dienst kun je ook een verschil maken.

Horecaondernemers kunnen bijvoorbeeld bijdragen door warme maaltijden aan te bieden aan mensen die het moeilijk hebben. Ook door te investeren in impactvolle ondernemingen kun je samen met anderen een groot verschil maken.

Gebruik van de Impactkaart

Als sociaal ondernemer kun je de kaart gebruiken om andere ondernemingen in beeld te krijgen en zelf zichtbaar te zijn voor gemeenten en bedrijven. Je kunt zien waar concurrenten zich bevinden en waar potentiële samenwerkingen mogelijk zijn. De kaart kan ook helpen om de juiste vestigingslocatie te identificeren. Voor reguliere bedrijven biedt de Impactkaart een eenvoudige manier om lokaal en duurzaam in te kopen en om invulling te geven aan sociale verplichtingen.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven