persbericht

Tien jonge Haagse start-ups geselecteerd voor Venture Academy

Universiteit Leiden, Rabobank Regio Den Haag en gemeente Den Haag helpen innovatieve ondernemers van morgen

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Venture Academy

Op woensdag 22 februari was in Den Haag de aftrap van de derde editie van Venture Academy, een initiatief van Centrum voor Innovatie van Universiteit Leiden, in samenwerking met Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag.

Doel is om de kloof tussen jonge ondernemers en het MKB te overbruggen. De tien geselecteerde studenten krijgen als startende ondernemers de komende vijf maanden hulp bij het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden door workshops, coaching en investeringen, om zo een product te creëren en de eerste klanten te werven. Rabobank Regio Den Haag heeft zich voor de eerste keer aangesloten bij dit initiatief, door het beschikbaar stellen van de expertise van vijf accountmanagers MKB. De gemeente Den Haag en Rabobank ondersteunen het initiatief ook met een financiële bijdrage. Tijdens de kick-off presenteerden de starters hun ideeën en kregen de kans om elkaar en de coaches te leren kennen.


Een aantal voorbeelden van de start-ups zijn Blockaroo, dat de mogelijkheid biedt om op basis van een crowdfunding platform gebouwd op blockchain, te investeren in het MKB in het land van herkomst, in ruil voor aandelen. Het energie genererende speelgoed van Noomi, de cateringservice voor vluchtelingen, Smeltkroes en Cheeky Pie, gebak gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Henk Werlemann, directeur MKB Rabobank Regio Den Haag: "Het is fantastisch dat wij de mogelijkheid krijgen om start-ups te helpen in de beginfase van hun ondernemerschap. Zo'n kans krijg je niet elke dag. Vijf van onze accountmanagers MKB zetten zich de komende maanden in om hun expertise over te dragen en deze starters te helpen. Maar ze helpen niet alleen door te coachen, ook door het openstellen van hun grote netwerk. Onze bank werkt veel samen met het bedrijfsleven, middelbare- en hogescholen en universiteiten in onze regio. Wij vinden het belangrijk om de lokale economie te stimuleren en eraan bij te dragen om van de regio Den Haag een levendige start-up economie te maken. Zo wordt het een aantrekkelijke omgeving voor de innovatieve en dynamische ondernemer van morgen. Daarom zoeken wij als bank dit soort relevante samenwerkingen en verbindingen."

Bron & informatie:
venture-academy
Bewerkt: Dinsdag 21 Maart 2017
Gepost: Donderdag 02 Maart 2017