starter van de maand

Het maakt niet uit hoe groot het bedrijf wordt of hoeveel geld we verdienen

Tamara Hofland en haar business partner Naomi van Beuzekom gaan voor hun passie

Post en deel ook jouw starter van de maand. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12521 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

tamara naomi coverminds

Deze maand aandacht voor Tamara Hofland (links op de foto) en haar business partner Naomi van Beuzekom. Ze richtten hun bedrijf Coverminds op te 's-Gravenzande. CoverMinds is een consultancy dat ondernemers ondersteunt met het ontwikkelen van een onderscheidende positie op de markt. Ze beantwoorden onze vragen:

Wat is jullie achtergrond (studie, werk) en hoe verhoudt zich dat tot de start van jullie bedrijf?

Wij hebben beiden de opleiding Leisure Management in Rotterdam gevolgd. Tijdens deze studie stond het bedenken en produceren van innovatieve en prikkelende belevenissen centraal. Een leisure manager is de spil tussen de stad, haar inwoners, ondernemers en consumenten. We deden regelmatig projecten die te maken hadden met positionering. Daarnaast leerden we de vrijetijdsbranche steeds beter kennen. In onze eigen vrije tijd ondernamen we veel activiteiten, maar toch zagen we dat het qua beleving vaak nog beter kon. Daarom zijn we CoverMinds begonnen.

Wat zijn de activiteiten van jullie bedrijf en waarin onderscheiden jullie je?

Wij zijn een consultancy gestart dat bedrijven helpt om zichzelf te onderscheiden met een sterke positionering de markt op te gaan. Dit doen we hoofdzakelijk met adviezen en trainingen. Om het nog toegankelijker te maken voor ondernemers, schrijven we ook artikelen en organiseren we aanschuifsessies om mensen uit te nodigen samen met ons te werken of brainstormen op flexplekken.

Vanuit welke situatie zijn jullie gestart? Waren jullie in loondienst, zijn jullie net afgestudeerd of hadden jullie bv. een uitkering?

We waren allebei net afgestudeerd aan Leisure Management. Tamara was iets eerder klaar en al enkele maanden op zoek naar een baan. Geen enkele vacature sloot perfect aan bij haar kwaliteiten die ze bij Leisure Management had ontwikkeld. Later bleek Naomi hetzelfde te hebben. Toen was het al vrij snel duidelijk: we creëren onze eigen baan.

Waarom voor jezelf en niet bij een baas werken, wat heeft de doorslag gegeven? 

Het werk dat wij doen, bestaat niet als een vaste vacature. Althans, wij zijn we nog niet tegengekomen! Dan kom je al vrij snel uit op marketing, maar wij wilden nog iets meer. Bovendien is geweldig om de vrijheid te hebben, je hebt zoveel ruimte om te experimenteren en alles te doen op de manier hoe jij het ’t beste vindt.

Heb jullie hulp gehad (of heb jullie nu nog hulp), zo ja waarmee en van wie?

Zeker! En daar zijn we iedereen ook erg dankbaar voor! Een aantal mensen hebben feedback en tips gegeven op ons ondernemingsplan, we hebben met verschillende mensen over het ondernemerschap gespard, een van onze vrienden heeft een brandvideo voor ons gemaakt en we krijgen nog steeds hulp van een grafisch vormgever die ook onze website heeft ontwikkeld.


Heb je jullie eigen ondernemingsplan geschreven en zo ja, hoe hebben jullie dit aangepakt?

De eerste paar maanden na ons eerste idee voor CoverMinds hebben we gespendeerd aan het schrijven van een ondernemingsplan. Gelukkig hadden we hier al een beetje ervaring mee door de opleiding, dus de opzet hadden we al. Elke week kwamen we bij elkaar om te brainstormen en te vergaderen om onderdeel voor onderdeel het ondernemingsplan in elkaar te zetten.

Hadden jullie een financiering nodig voor  opstart en zo ja, hoe en waar hebben jullie deze gekregen?

In principe hadden we niet zoveel nodig. Een laptop en wat promotiemateriaal (logo, website) was voldoende. Alles wat we tot nu toe hebben uitgegeven, financieren we met eigen vermogen.

Hebben jullie een marktonderzoek gedaan en waar halen jullie je klanten vandaan/wat doen jullie aan promotie?

Tijdens het proces van het ondernemingsplan hebben we een klein onderzoek gedaan naar ondernemers. We proberen ten eerste ons bedrijf te promoten in ons netwerk. We spreken regelmatig met ondernemers af en gaan naar netwerkevents om het balletje te laten rollen. Daarnaast schrijven we artikelen om onze kennis te delen en maken we natuurlijk gebruik van social media! 


Hoe zijn de eerste ervaringen van jullie en van jullie klanten? Is alles naar verwachting?

De eerste ervaringen waren erg positief. We hadden een klant die haar motivatie voor haar bedrijf een beetje was verloren. Door onze training kreeg ze nieuwe inzichten en bloeide ze weer op. Heel tof om te zien! Dat is waar we het voor doen. Als je je klanten weer met een positief gevoel de markt op stuurt, krijg je zelf ook weer energie! 


Zijn er problemen waar jullie bij je start tegenaan liepen en zo ja, hoe hebben jullie deze overwonnen?

We moesten onszelf echt als professional gaan zien en een netwerk opbouwen, maar omdat we pas net waren afgestudeerd was dat niet vanzelfsprekend. Door met veel mensen uit het ondernemersvak te praten, kregen we steeds meer vertrouwen. Daarnaast bleken we allebei een hele andere manier van werken te hebben. In het begin was dat even wennen, maar doordat we onszelf steeds beter leerden kennen, konden we ook betere afspraken met elkaar maken. Nu zijn die verschillen juist alleen maar handig. We spelen goed op elkaar in.

Waar kijken jullie het meeste naar uit en waar zien jullie het meeste tegenop?


We kijken het meeste naar uit om zoveel mogelijk ondernemers en bedrijven te helpen, zodat er een wereld ontstaat met allemaal inspirerende merken. Er is niets iets waar we echt tegenop zien. We houden wel van een uitdaging, dus kom maar op! 


Hoe zie je jezelf en je bedrijf over twee jaar?

Wat we de afgelopen tijd hebben geleerd, is dat het bijna niet te voorspellen is hoe je leven er over een bepaalde tijd uitziet. Alles loopt vaak toch anders. We hopen in ieder geval dat we over twee jaar volledig kunnen leven van CoverMinds. Het maakt niet uit hoe groot het bedrijf wordt of hoeveel geld we verdienen. Zolang we maar bezig kunnen blijven met onze passie, is het al snel goed.

Heb je tips voor andere starters?

Weet dat je er nooit alleen voor staat. Ga eropuit en zoek andere ondernemers op. Ga met ze sparren, brainstormen, vraag om tips. Meeste ondernemers vinden het alleen maar leuk om starters te helpen. Het enthousiasme van starters is namelijk erg aanstekelijk! 

coverminds logo

Bron & informatie:
Coverminds
Bewerkt: Maandag 30 Januari 2017
Gepost: Donderdag 12 Januari 2017