persbericht

Zzp’er bouwt pensioen het liefst privé op

Beleggende zzp’er wil vooral transparantie

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

onderzoek pensioen zzp

Een ruime meerderheid van de zzp’ers (61,9%) wil het pensioen graag privé opbouwen, via een bankrekening. 18,6 procent van de zzp’ers bouwt het pensioen liever op binnen de onderneming. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1251 zzp’ers in samenwerking met Knab.

Zzp’er wil vast bedrag inleggen

Uit het onderzoek is verder gebleken dat, wanneer zzp’ers ervoor kiezen om hun pensioen op te bouwen door middel van beleggen, zij dit het liefst doen door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ruim 46 procent van de zzp’ers geeft hier de voorkeur aan. Een minder groot deel (26%) zou zijn pensioen liever opbouwen door middel van een flexibel bedrag. Slechts 7,3 procent van de zzp’ers zou eenmalig een significant bedrag in willen leggen. “Het is opvallend dat bijna de helft van de zzp’ers met een vast bedrag per maand wil beleggen voor zijn pensioen. Een goede gedachte want op die manier spreid je de risico’s beter over de tijd”, aldus Oskar Barendse van Knab.

Transparantie belangrijk bij pensioenopbouw

Zzp’ers vinden transparantie het meest belangrijk wanneer zij ervoor kiezen hun pensioen op te bouwen via beleggen: bijna 91 procent van de zzp’ers geeft aan dit criterium van belang te vinden. Ook flexibiliteit (89,6%) en goede informatie (85,6%) worden waardevol gevonden door zzp’ers wanneer zij gaan beleggen voor hun pensioen. Lage kosten worden minder belangrijk gevonden door zzp’ers: respectievelijk 65,8 procent en 57,6 procent van de respondenten zegt hierop te letten bij pensioen-opbouw via beleggen.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1251 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

Bron & informatie:
zzpbarometer.nl
Bewerkt: Vrijdag 23 December 2016
Gepost: Dinsdag 13 December 2016