persbericht

Zelfstandig professional negeert risico op burn out

Slechts een derde zp’ers verzekerd tegen risico

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

zzp burnout

APELDOORN – Bijna alle zelfstandig professionals (zp’ers) zijn zich bewust van het risico op een burn-out (92%). Twee derde van hen negeert dit risico echter en heeft zich hier niet tegen verzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.191 zp'ers in opdracht van Centraal Beheer.

"In de dienstverlenende sector zijn psychische klachten, waaronder burn-outs, in ruim een kwart van de gevallen de oorzaak van arbeidsongeschiktheid,” aldus Marc Bijwaard, Centraal Beheer.

Volgens zp’ers zijn dit de belangrijkste risico’s
De zp’er heeft de perceptie het hoogste risico te lopen op een (te) laag pensioenin- komen, daarna volgen ziekte, (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, een burn-out, (vroegtijdig) overlijden, bedrijfsaansprakelijkheid en een bedrijfsongeval.

Redenen waarom zp’ers zich niet verzekeren tegen burn-out De beweegredenen om zich niet tegen een burn-out te verzekeren zijn de hoge kos- ten (57%), een andere regeling zoals bijvoorbeeld een buffer of via de partner (19%) of omdat er simpelweg geen middelen beschikbaar zijn (19%).

Over het onderzoek De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een re- presentatieve steekproef van 1.191 zp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer in- formatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zp'ers die Nederland kent (CBS, april 2016). Van de ondervraagden is ruim twee derde (67%) al meer dan 5 jaar actief als zp’er. Bijna drie kwart zit in de leeftijd van 45 tot 65 jaar (73%) en is hoger opgeleid (74%). Op dit onderzoek is een betrouw- baarheidsniveau van 95% en een foutmarge van 3% van toepassing.


Bron & informatie:
ZZP Barometer
Bewerkt: Donderdag 02 Juni 2016
Gepost: Donderdag 02 Juni 2016