persbericht

Schoonste Winkelgebied Verkiezing van NederlandSchoon weer van start

63 gemeenten en 561 winkelgebieden nemen deel aan verkiezing 2016

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

nederland schoon

Stichting Nederland Schoon heeft het startsignaal gegeven voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016. Aan deze vierde editie neemt een recordaantal van 63 gemeenten met in totaal 561 winkelgebieden deel. NederlandSchoon trekt de komende maanden uit voor een uitgebreid onderzoek, waarbij bezoekers worden ondervraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden en observatieteams kijken hoe het gesteld is met de schoonheidsgraad. In 2015 won winkelcentrum Brandevoort in Helmond de Schoonste Winkelgebied Verkiezing en werd Veenendaal uitgeroepen tot de gemeente met de Schoonste Winkelgebieden van 2015.

Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016 is van start gegaan. NederlandSchoon wil met deze verkiezing schoon hoog op de agenda zetten bij gemeenten, ondernemers en beheerders en laatstgenoemden meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Winkelgebieden hebben tenslotte een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders.

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon: "Het is mooi om te zien dat er, sinds de eerste editie in 2013, ieder jaar meer gemeenten en winkelgebieden deelnemen aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Het gaat ons hierbij voornamelijk om de bewustwording van het effect van schoon. In een schone omgeving verblijf je tenslotte langer en doe je vaker hogere uitgaven. Dat is natuurlijk in het belang van iedere ondernemer! Met de verkiezing werken we die bewustwording in de hand en stimuleren we bovendien de samenwerking tussen gemeenten, beheerders en ondernemers."

Over NederlandSchoon
NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op 'aandachtsgebieden'; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat.

Bron & informatie:
www.nederlandschoon.nl
Bewerkt: Maandag 30 Mei 2016
Gepost: Maandag 30 Mei 2016