persbericht

ZZPer beoordeelt opdrachtgevers zwaarder op werkplek, collegas en onboarding

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

zzp onderzoek

NIEUWEGEIN – Zachte criteria zoals een goede werkplek met leuke collega's en een goed geregelde onboarding (bijv. inloggegevens, pasjes, laptop etc.) worden steeds belangrijker gevonden door zzp'ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Brainnet.

“De uitkomst van het onderzoek laat zien dat zzp’ers vooral behoefte hebben aan goede communicatie en daarnaast steeds meer waarde hechten aan betrokkenheid bij de opdrachtgever. Dit sluit aan bij wat wij als Brainnet doen. Wij geven zzp’ers duidelijkheid over tarieven, voorwaarden en contracten. Wij stimuleren ondernemer- schap en helpen zzp’ers hierbij door jaarlijks meerdere inspiratiesessies, netwerkbij- eenkomsten, E-learnings en workshops te organiseren,” aldus Anne Meint Bouma, directeur Brainnet.

Bij de hardere criteria zoals de overeenkomst, het tarief en de werkdruk is een lichte daling te zien in volgorde van belang.

Communicatie blijft belangrijkste criterium
De zzp'er vindt de communicatie tijdens de opdracht en/of project bij de opdrachtge- ver nog altijd het belangrijkst, op een schaal van 1 tot 10 scoort communicatie een 8.8. Daarna zijn de harde criteria tarief (8.1), overeenkomst (7.6) en de betalingster- mijn (7.5) populair bij de beoordeling op het gebied van goed opdrachtgeverschap.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een re- presentatieve steekproef van 1.008 zzp’ers in Nederland, uitgevoerd door ZZP Ba- rometer in opdracht van Brainnet. De resultaten zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent.


Bron & informatie:
zzpbarometer.nl
Bewerkt: Donderdag 19 Mei 2016
Gepost: Donderdag 19 Mei 2016