persbericht

Zzp’er wil investeren in eigen kennis, capaciteit en marketing

Zzp’er zoekt financiering van 6,5 miljard euro

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

zzp financiering

De zzp’er wil graag groeien door te investeren in eigen kennis, capaciteit en marketing, en is daarvoor op zoek naar een groeifinanciering van in totaal 6,5 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometeronder 823 zzp’ers in opdracht van online kredietplatformSpotcap.

De grote meerderheid van de zzp’ers (91%) heeft groeiambitie, met of zonder personeel. Een deel van de zzp’ers (46%) geeft aan de gewenste groei niet te kunnen bewerkstelligen zonder financiering. Dit deel heeft gemiddeld bijna 14.000 euro per persoon nodig om deze groei wel te realiseren. De zzp’er wil deze financiering met name inzetten voor het uitbreiden of vergaren van kennis (40%), het opschalen van capaciteit in de vorm van mankracht (20%) of het gebruik van een (vergroot) marketingbudget (15%).

zzp financiering Alternatieve financiering
“Er is een grote discrepantie tussen de financieringsbehoefte van zzp’ers en de daadwerkelijke voorziening daarin. Alternatieve financieringsvormen zullen een belangrijke rol gaan spelen in het vervullen van de financieringsbehoefte van zzp’ers. Het is zaak dat de bekendheid van alternatieven wordt verhoogd,” aldus Niels Turfboer, directeur van Spotcap in Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Bron & informatie:
ZZP Barometer
Bewerkt: Dinsdag 10 November 2015
Gepost: Dinsdag 10 November 2015