blog

Zorg dat de boekhouding op orde is voor een effectieve bedrijfsvoering

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Marlies van der Wel
starter
Nieuw-Vennep, Noord-Holland

Boekhouding
nog geen bedrijf toegevoegd

Persoonspagina:
Marlies van der Wel
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12587 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

De boekhouding is voor veel mensen niet de grootste hobby, terwijl sommige anderen veel plezier beleven aan het doen van de administratie. De boekhouding voor bedrijven of voor jezelf wanneer je als freelancer of ZZP-er werk, heeft verschillende doelen. Op de eerste plaats ontkom je niet aan de boekhouding en moet je dit doen om aan het eind van het jaar je belastingaangifte te kunnen doen. Daarnaast is het ook zeer prettig om je boekhouding op orde te hebben, omdat dit de bedrijfsvoering makkelijker maakt en je kan zien hoe de financiën ervoor staan. Door dit goed bij te houden kun je op tijd schakelen en bepaalde beslissingen revalueren, om bijvoorbeeld de budgetten aan te kunnen passen en doelstellingen bij te stellen op basis van de prestaties.

Accountantskantoor of een software programma?

Er zijn verschillende manieren om de boekhouding te doen. Vroeger gebeurde alles nog met pen en papier, maar gelukkig ligt deze tijd nu ver achter ons. Tegenwoordig gebeurt bijna praktisch alles online. Veel bedrijven kiezen ervoor om de boekhouding uit te besteden aan derden, omdat dit vaak veel tijd scheelt en dit er ook voor zorgt dat het risico op fouten geminimaliseerd wordt. Professionals kunnen je van advies voorzien en ervoor zorgen dat alles op de correcte manier de boeken in gaat, zodat aan het einde van het jaar de aangifte een simpele opgave is. Met een uitbesteding aan een gespecialiseerd bedrijf zijn wel kosten gemoeid die niet voor iedereen zijn weggelegd. Kleinere ondernemingen en ZZP-ers kiezen dan ook vaak liever voor een gesimplificeerd online boekhoudprogramma.

Door de boekhouding online te doen geniet je van vele voordelen

Wanneer je een kleiner budget hebt, maar je wil wel zo effectief en efficiënt mogelijk met de administratie en de boekhouding omgaan, dan is een online boekhoudprogramma vaak een goede optie. Diverse boekhoudsoftware kun je online gebruiken en zijn dusdanig voorgeprogrammeerd en opgezet dat er nauwelijks nog manueel werk gedaan hoeft te worden. De meeste softwareprogramma’s zijn wel betaald, maar zijn vaak een stuk goedkoper dan contract met een externe accountant. Door gebruik te maken van online boekhouden, waarbij alles wordt opgeslagen in een cloud, geniet je van vele voordelen. Zo kun je overal ter wereld live de status van je bedrijf of je financiële administratie zien. Daarnaast zijn er vaak ook applicaties verbonden aan de software, waarmee je bijvoorbeeld via een tablet of smartphone snel en gemakkelijk kan inloggen en makkelijk facturen kan genereren en versturen vanaf locatie.

 
Bewerkt: Woensdag 09 Oktober 2019
Gepost: Vrijdag 04 Oktober 2019