blog

Het nieuwe werken in nieuwe gebouwen

Hoe gebouwen zich steeds meer aanpassen op nieuwe werkvormen en deze faciliteren

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Koen de Wit
starter
Amsterdam, Noord-Holland

Online kantoorruimte bemiddelaar

Bedrijf: Flexas.com
Lid: Koen de Wit
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12587 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Het nieuwe werken is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en de kantoren veranderen mee. We zijn afgestapt van het individualistische werken in sfeerloze, afgezonderde kantoren en neigen steeds meer naar een open vloer en kantoorcommunity. Hier vind sociale interactie plaats tussen ondernemers en hun bedrijven.

Deze relatieve nieuwe vorm van werken heeft natuurlijk een moderne omgeving nodig. Dit vertaalt zich in verschillende, haast futuristische kantoren met alle gemakken van dien. Daarnaast speelt het milieu hierin ook een belangrijke rol. Steeds meer zijn we ons ervan bewust dat dit binnen kantoorgebouwen ook grote rol speelt. De onderstaande drie kantoren uit de hoofdstad nemen hierin het voortouw en tonen aan dat het tijdperk van grauwe, energieslurpende kantoorgebouwen toch wel echt voorbij is.

Amsterdam Atrium

Het eerste gebouw is het imposante Amsterdam Atrium. De oorspronkelijke gedachte achter de bouw van it project, was om drie bestaande torens te verbinden. Later zijn hier nog twee torens bijgebouwd voor extra kantoorruimte. Bij het ontwerp is rekening gehouden met aspecten zoals lichtinval, duurzaamheid en een mooie uitstraling. Dit resulteert in een modern en duurzaam kantoorgebouw met veel groen en een strak design.

Infinity

Als het gaat over kantoren in de toekomst wint het volgende gebouw op het gebied van exterieur. Het Infinity kantoorgebouw torent hoog boven een snelweg en wordt gedragen door zestien massieve pilaren. De talloze ramen bieden een grote hoeveelheid lichtinval, waardoor er een lichte werkruimte gecreëerd wordt. Daarnaast kent Het Infinity kantoorgebouw een prachtig uitzicht over de stad.

The Edge Olympic

Als laatste hoort The Edge Olympic zonder twijfel in dit rijtje thuis. Niet alleen is het een van de duurzaamste gebouwen van deze tijd, ook op technologisch gebied is het een ware voorloper. Om te beginnen werkt je mobiele telefoon als een afstandsbediening binnen het gebouw, alles staat in verbinding met elkaar. Je kan er vergaderruimtes mee boeken, toegang krijgen tot verschillende voorzienen en zelfs het ‘klimaat’ van je eigen werkplek regelen.

 

Bron & informatie:
Flexas.nl
Bewerkt: Donderdag 27 December 2018
Gepost: Woensdag 12 December 2018