blog

Handige apps voor beginnende retailers

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Arjan Nieuwbeerta
ondernemer
Groningen, Groningen

Online marketing

Bedrijf: Appwiki
Lid: Arjan Nieuwbeerta
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12579 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Ben je net begonnen met je bedrijf? Kom je erachter dat je toch minder tijd hebt om je administratie te regelen dan gedacht? Of ben je vaak op pad en kom je daardoor er niet aan toe om je gegevens op orde te houden? Om die problemen op te lossen zijn er zakelijke apps in het leven gebracht. Met behulp van deze apps blijf jij altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf en kun je altijd en overal je administratie op orde houden. Het enige dat je nodig hebt om gebruik te maken van zakelijke apps, is een smartphone.

 

Inmiddels zijn er al een hoop verschillende apps op de markt gebracht. Om jou een goed beeld te geven bij wat deze app kunnen en waarom ze handig zijn voor jou als beginnende retailer, bespreek ik hieronder per app de mogelijkheden.

 

CRM apps

Als beginnende retailer is het belangrijk om te weten wie je klanten zijn. Daarom is het gebruiken van CRM cruciaal. Met behulp van een CRM app heb je altijd toegang tot jouw klantenbestand. Ben je net even iets vergeten over een klant waar je zo een afspraak mee hebt, maar ben je al onderweg? Pak even je telefoon en start de CRM app op, zo kom jij altijd goed voorbereid aan bij je klanten. Ook kun je altijd en overal een klant toevoegen aan jouw klantenbestand.

 

Facturatie apps

Je komt net van een verkoopgesprek en hebt een geweldige deal gesloten. In al je enthousiaste kun je bijna niet meer wachten om de factuur op te stellen, zodat je snel kunt profiteren van het behaalde resultaat tijdens het gesprek. Met een facturatie app stel je ter plekke de factuur op. Het voordeel is dat je klant de factuur snel ontvangt en jij nog precies weet wat er is besproken tijdens het gesprek. Het opstellen van de factuur is dus zo gebeurd. Verder kun je in de app zien wanneer een klant een factuur heeft betaald. Zo hou jij dus altijd grip op je factuurstroom.

 

Boekhoud apps

Vind je het bijhouden van je factuurstroom niet voldoende? Dan kan je met behulp van een boekhoud app je volledige boekhouding bekijken en bijhouden. Dankzij deze apps heb je inzicht in alle informatie over jouw bedrijf. Je kunt je winst- en verliesrekening, je balans en bankrekening zien in een handig overzicht. Wil jij dus echt altijd en overal grip hebben op de financiën van jouw onderneming, kies dan voor een boekhoud app.

 

Urenregistratie apps

Aangezien je het als startende ondernemer vaak al erg druk hebt, is het belangrijk om de uren die je maakt goed bij te houden. Dit kan als je doet aan urenregistratie. Nog makkelijker is het om je uren te noteren via een uren app. Met zo’n app kun je altijd en overal je uren bijhouden. Veel apps zijn uitgerust met een timerfunctie. Hiermee kun je de timer aanzetten als je gaat werken aan een klus voor een bepaalde opdrachtgever en de timer weer uitzetten wanneer je met een andere opdracht aan de slag gaat. Zo weet je precies hoeveel uur je hebt gewerkt voor welke klant. Als je structureel gebruik maakt van de timer en als je uren bijhoudt in de app, zal je een hoop tijd besparen doordat je efficiënter te werk kunt gaan.

 

Kassa apps

Met een kassa app kun je alles wat je ook met je kassasysteem kunt. Het voordeel aan de app is dat je deze op je smartphone kunt downloaden en altijd in je kassa kunt als je een internetverbinding hebt. Doordat jij de gegevens uit je kassa altijd bij de hand hebt, ben je altijd op de hoogte van jouw voorraad.  Je ziet dus precies hoeveel er is verkocht van elk product en hoeveel er nog op voorraad is.

 

 
Bewerkt: Maandag 08 Januari 2018
Gepost: Dinsdag 12 December 2017