persbericht

Constantijn van Oranje geeft startsein startups Amsterdamse kennisinstellingen

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12583 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

constatijn van oranje ixa

Constantijn van Oranje heeft het startsein gegeven voor de Amsterdam Venture Studios op het Science Park in Amsterdam. Tijdens de openingshandeling zijn de vijf Venture Studio’s op Amsterdam Science Park (UvA), VU Campus, Amsterdam health & technology centre (AMC), Binnenstadscampus UvA (Humanities Lab) en Amstelcampus (HvA) gelijktijdig geopend. Vanaf nu kunnen studenten en alumni van de Amsterdamse kennisinstellingen profiteren van extra ondersteuning bij het starten van een eigen onderneming en het vergroten van hun succeskans van hun startup.

Constantijn van Oranje tijdens de opening: ‘Kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en diversiteit van ondernemers helpt om tot nieuwe ideeën te komen. Ik geloof in gedeelde faciliteiten, zo veel mogelijk input, zo veel mogelijk diversiteit. Amsterdamse kennisinstellingen kunnen hiermee samen een sterk Amsterdams brand neerzetten. Onder alle instellingen zit veel capaciteit wat wel degelijk indrukkend is, daar is nu smoel aan gegeven’.

Amsterdam Venture Studios bieden méér dan slechts een fysieke bedrijfsruimte. Gebruikers kunnen een gezamenlijk programma volgen ter vergroting van de succeskans van hun op wetenschap en (high) tech gebaseerde startup. Training, mentoring en toegang tot netwerken van kennisinstellingen, investeerders en bedrijven helpt hen om van ideeën succesvolle nieuwe innovatieve bedrijven te maken. De locatie op een campus zorgt voor laagdrempelige toegang tot hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten en laboratoria. Daarnaast is voor startups de nabijheid van talentvolle en ambitieuze studenten (in heel Amsterdam zijn het er meer dan 100.000) een groot voordeel.
 
Succesvolle startups
Vanuit de Amsterdamse kennisinstellingen zijn er al meerdere succesvolle startups ontstaan: Metrica Sports is opgestart door promovendi. Hun software FootMapp stelt coaches van professionele voetbalclubs in staat om wedstrijden in detail te analyseren en spelers feedback te geven. FC Barcelona was hun tweede klant. Optics11 is begonnen op de VU en ontwikkelt meettechnologieën gebaseerd op optische vezeltechnologie om vibraties, versnellingen en akoestiek in uitdagende omgevingen te meten. Met steun van de HvA is Mr.Prezident opgericht, een presentatieontwerpbureau en Prezi-reseller, zijn helpen bedrijven bij storytelling en het ontwikkelen van hun basispresentaties. Na zes maanden heeft Mr.Prezident al wereldwijd grote klanten.
 

Bron & informatie:
Innovation Exchange Amsterdam
Bewerkt: Maandag 02 Oktober 2017
Gepost: Maandag 02 Oktober 2017