blog

Bedrijfskleding huren of kopen

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Froukje Polsma
starter
Amsterdam, Noord-Holland

Communicatie
nog geen bedrijf toegevoegd

Persoonspagina:
Froukje Polsma
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12545 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

De mening over bedrijven wordt door meerdere factoren gevormd. Naast service en advertenties is de representatie van het personeel ook belangrijk. Het personeel is namelijk hét visitekaartje van het bedrijf en veel bepalend. Daarom is het belangrijk dat de werknemers er professioneel uit ziet. Dit wordt voor een groot deel bepaald door de bedrijfskleding die gedragen wordt. Het bedrijf kan er voor kiezen om de bedrijfskleding te kopen of om het te huren. Wat is de beste optie?

Voor- en nadelen bedrijfskleding huren of kopen
Zowel het kopen van bedrijfskleding als het huren ervan heeft zo z’n voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rij.

Wanneer u bijvoorbeeld bedrijfskleding huurt bij Berendsen dan zorgt dit ervoor dat alles omtrent bedrijfskleding voor je gedaan wordt. Bedrijven die bedrijfskleding verhuren zorgen ervoor dat er kwaliteit geleverd wordt en dat er rekening is gehouden met alle wettelijke eisen regels. Dit is niet het geval bij bedrijfskleding kopen. Wanneer u ervoor kiest om bedrijfskleding te kopen, doe dan goed onderzoek en wees er zeker van dat de bedrijfskleding aan alle wetten voldoet. De bedrijfskleding moet daarnaast ook aan specifieke voorschriften voldoen zodat het aftrekbaar wordt voor belasting. Wanneer dit niet het geval is zal de belastingdienst de bedrijfskleding als verkapt loon zien. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn. Vraag daarom om advies bij uw leverancier of uw belastingadviseur zodat u zeker weet dat u aan alle juiste voorwaarden voldoet.

Na de aanschaffing van de bedrijfskleding is het zaak om op regelmatige basis te controleren op scheuren, gaten of rafels. Vervallen bedrijfskleding is namelijk niet meer representatief en kan slecht zijn voor het imago van het bedrijf. Probeer dit te voorkomen. U hoeft zich hier geen zorgen om te maken wanneer u bedrijfskleding huurt. Het verhuurbedrijf zorgt in dit geval dat de bedrijfskleding kwalitatief goed blijft.

Bedrijfskleding kopen maakt het mogelijk om het logo op de bedrijfskleding te laten drukken. Dit zorgt voor een vergrote zichtbaarheid van uw bedrijf. Klanten herkennen het personeel snel door het logo en daardoor zijn ze goed aanspreekbaar. Ook de naamsbekendheid wordt vergroot. Het personeel wordt een soort lopende, gratis reclamebord. Bij bedrijfskleding huren is deze mogelijkheid vaak niet van toepassing. De kleding wordt bijna altijd zonder opdruk opgeleverd.

Of het voor u beter is om bedrijfskleding te huren of om het te kopen hangt van het soort bedrijf af. Bevinden het personeel en de klant zich weleens in dezelfde ruimte? Dan is het slim om bedrijfskleding te kopen en een logo te laten plaatsen. Een voorbeeld hiervan is een horecabedrijf. Werkt het personeel niet in het zicht van de klant en is belangrijk dat de kleding kwalitatief goed en veilig is? Huur het dan bij een gekwalificeerd bedrijf zodat u zeker weet dat het goed is. Denk bijvoorbeeld aan een laboratorium of de brandweer waarbij werknemers in aanraking komen met gevaarlijke stoffen.

Bedrijfskleding kopen en laten bedrukken
Wanneer u ervoor hebt gekozen om bedrijfskleding te kopen is het natuurlijk van belang dat de kleding er zo goed mogelijk uit gaat zien. Hou daarom rekening met de druktechniek en materiaalkeuze. U kunt uw bedrijfskleding beter niet met sublimatie of chromablast druktechnieken laten bedrukken. Zorg ervoor dat uw leverancier andere technieken gebruikt die meer geschikt zijn. Het beste materiaal hangt van verschillende factoren af. Polyester heeft meestal een langere levensduur. Katoen is echter weer luchtiger. Wanneer het personeel vooral in een warme omgeving werkt is het dus handig om voor katoen te kiezen.

Of u nou huurt of koopt, zorg er in ieder geval altijd voor dat het personeel zich goed voelt in de bedrijfskleding. Dat zullen ze uitstralen naar de klant!

 
Bewerkt: Woensdag 02 Augustus 2017
Gepost: Dinsdag 01 Augustus 2017