blog

Wist je dat De BTW van het nuttigen van eten en drinken in een horecagelegenheid niet aftrekbaar is!

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Linda Pavan
ondernemer
Heerlen, Limburg

Administratieve dienstverlening
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

In de moderne tijd waarin een ondernemer zijn klanten niet meer ontvangt in zijn kantoor maar in een cafe, restaurant of loungebar om de hoek komt er meteen een klein probleem om de hoek kijken. Veel ondernemers denken dat als ze in dit cafe of restaurant de rekening betalen voor deze vergadering dat alle kosten aftrekbaar zijn. Je bent immers ondernemer en kan alle betaalde btw verrekenen op je aangifte omzetbelasting. Dit is helaas niet correct de btw van de zakenlunch die je nuttigt in een horecagelegenheid is niet aftrekbaar.

De constante verkeerde informatie op forums en in artikelen online maakt deze verwarring alleen maar groter, gisteren kwam ik wederom een artikel tegen dat ging over het doen van je aangifte omzetbelasting en als voorbeeld werdt hier gesteld dat je niet meer wist waar je het bonnetje van de zakenlunch had gelaten.

De Belastingdienst is hier heel duidelijk over de btw van eten en drinken in een horecagelegenheid mag je niet verrekenen op de site van de Belastingdienst staat dit toch echt duidelijk beschreven:

Maakt u kosten voor eten en drinken voor uzelf, uw personeel of uw zakenrelaties? Dan kunt u de btw hierover niet aftrekken als:

Zorg dus dat je deze btw niet aftrekt van je aangifte omzetbelasting en geloof alleen de informatie die de belastingdienst of je adviseur je geeft.

Bron & informatie:
www.Wigepa.nl
Bewerkt: Vrijdag 28 Juli 2017
Gepost: Dinsdag 25 Juli 2017