blog

Hoe vind ik het beste kantoor voor mijn bedrijf

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Koen de Wit
starter
Amsterdam, Noord-Holland

Online kantoorruimte bemiddelaar

Bedrijf: Flexas.com
Lid: Koen de Wit
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12449 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Veel ondernemers beginnen hun bedrijf vanuit huis. Hoewel dit in de beginfase ideaal is vanwege de lage kosten is dit op lange termijn vaak niet wenselijk  Zo heb je thuis veel afleiding en met medewerkers is thuiswerken natuurlijk helemaal een slecht idee. Groeit je bedrijf? Dan is het tijd voor de stap naar een kantoor of werkplek. Maar hoe ga je van start en waar baseer je de keuze op? Ik help je graag verder in deze blog!

Kantoorruimte in Utrecht

Wat is de belangrijkste reden voor de overstap?

Alvorens je duikt in de mogelijke opties die er zijn een om kantoor te huren is het belangrijk stil te staan naar jouw beweegredenen. Wil je graag minder afleiding? Dan is een privé kantoor of een coworking space (grote open vloer met freelancers en startups) met stilteruimte ideaal. Zoek je echt een ruimte om met werknemers te werken, maar zoek je ook contact met andere huurders? Dan is een eigen kantoor in een business center of bedrijfsverzamelgebouw juist perfect. Hier kun je met het team werken en deel je allerlei faciliteiten met andere huurders. Er is ook vaak een gezamenlijke lunch waar je laagdrempelig nieuwe contacten op kunt doen. Kortom, denk goed na over de reden om een kantoor te huren en zoek de juiste match!

Waar wil je een kantoor huren?

Voor veel ondernemers is het al duidelijk in welke stad zij hun kantoor willen huren. Toch is het verstandig om hier goed over na te denken. Iedere stad heeft zo zijn eigen voordelen. Ga je een kantoor huren in Amsterdam? Dan kun je profiteren van de vele studenten die er wonen, studeren en willen werken. Doe je internationale zaken en reis je veel? Dan kan een kantoorruimte op Schiphol perfect zijn, zelfs als je er niet woont.

Wat voor medehuurders zijn interessant

Een belangrijk aspect dat regelmatig vergeten wordt in de keuze voor een kantoor zijn de medehuurders. Hoogstwaarschijnlijk kom je terecht in een kantoorgebouw waar meerdere bedrijven gevestigd zijn. Het is vaak mogelijk om hier als bedrijf voordeel uit te halen. Sommige bedrijven werken bijvoorbeeld veel samen en kunnen elkaar versterken. Een simpel voorbeeld: websitebouwers, designers, fotografen en tekstschrijvers. Als deze samen in één gebouw gevestigd zijn kunnen ze elkaar versterken en betrekken bij opdrachten. Zo zijn er diverse voorbeelden te noemen. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je juist een kantoor zoekt waar de huurders ook potentiële klanten zijn. Dan zoek je bij voorkeur een gebouw waar nog geen vergelijkbare organisatie gevestigd is.

Belangrijke voorwaarden om goed te functioneren

Ieder bedrijf heeft bepaalde faciliteiten en andere voorwaarden nodig om optimaal te presteren. Het is daarom belangrijk goed in kaart te brengen wat voor jouw bedrijf belangrijk is. Voor sommige bedrijven is het bijvoorbeeld erg belangrijk stilteruimtes te hebben terwijl anderen misschien een studio nodig hebben om video/audio te monteren. Geef jij veel workshops? Dan is het handig om meerdere ruimtes te hebben in verschillende formaten. Deze wil je natuurlijk niet dagelijks gebruiken, dus delen met medehuurders en de ruimte reserveren is dan een ideale oplossing!

Wat ga je huren?

Nu je al beter weet wat belangrijk is voor jouw bedrijf kun je verder kijken naar de mogelijkheden. Er zijn namelijk nog diverse opties die je kunt overwegen bij de keuze voor het beste kantoor.

Ben je zelfstandige zonder personeel? Dan is het werken in een coworking space vaak een goede keuze. Hier kun je kiezen om een vaste werkplek of flexibele werkplek te huren. Deze keuze hangt vooral af van het aantal uur die je op kantoor doorbrengt. Het is overigens al gauw goedkoper om een vaste werkplek te huren.

Heb je een bedrijf met meerdere medewerkers? Dan kun je ervoor kiezen om een eigen kantoor te huren. Dit kan conventioneel, je huurt dan een eigen kantoor met alle voorzieningen. In dit geval deel je geen ruimtes en kom je in principe niet in contact met andere bedrijven. Het is ook mogelijk om een kantoor in een business center of bedrijfsverzamelgebouw te huren. In dit geval heb je wel een eigen kantoor, maar deel je voorzieningen en services met andere bedrijven. Deze bedrijven zul je ook regelmatig tegenkomen in gezamenlijke ruimtes. Vaak is er bijvoorbeeld een gezamenlijke lunch, koffiecorner en worden er evenementen georganiseerd. Sommigen hebben ook coworking space, hier werken freelancers en startups.

Kantoor in Amsterdam

Kies of vraag een specialist om hulp en bezichtig een paar kantoren!

Nu ben je dichtbij de meest geschikte kantoorruimte. Ga naar een kantoorruimte bemiddelaar en bekijk het aanbod. Kom je er niet uit? Zij helpen je graag en bovendien gratis bij het selecteren van het meest geschikte kantoor. Een specialist stelt je direct in contact met de eigenaar of plant een bezichtiging in. Bekijk altijd een aantal kantoren om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en prijzen.

Bron & informatie:
flexas.nl
Bewerkt: Zaterdag 06 Mei 2017
Gepost: Woensdag 03 Mei 2017