blog

Urenregistratie met een app

Lees hier over deze nieuwe handige manier

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Steven Houkes
ondernemer
Groningen, Groningen

Advieswebsite over bedrijfssoftware
nog geen bedrijf toegevoegd

Persoonspagina:
Steven Houkes
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Foto 1

Vind jij het als startende ondernemer lastig en tijdrovend om elke keer alle uren te noteren en bij te houden? Hier is de oplossing: uren registreren met een mobiele app. Het is gemakkelijk en snel. Je kunt namelijk uren noteren op elk moment van de dag en vanaf elke locatie waar je bent. Is dit handig voor jouw bedrijf? Of vind je het toch gemakkelijker om handmatig uren in te vullen in Excel? In deze blog zullen beide aspecten met ieder zijn voor- en nadelen worden uitgelegd.

Uren registreren is van groot belang

Waarom is het noteren van alle uren eigenlijk zo belangrijk? Uren registreren doe je om je administratie netjes op orde te houden. Door deze structuur aan te houden, loop je geen inkomsten mis. Ook voor de Belastingdienst dien je de gewerkte uren te verantwoorden, wil je in aanmerking komen voor verschillende aftrekposten. Daarnaast zul je per opdrachtgever het gewerkte aantal uren goed en overzichtelijk moeten kunnen tonen. Hiermee voorkom je onnodige moeilijkheden of zelfs boetes.


Urenregistratie kan met een app of handmatig

Er zijn twee keuzes die je kunt maken wat urenregistratie betreft. Allereerst is er de moderne keuze om uren te registreren door middel van een urenregistratie software. Aan deze methode is in de meeste gevallen een mobiele app gekoppeld. Via deze software hoef je alleen maar de gewerkte uren in te voeren in de software. Vervolgens wordt dit dan automatische bijgehouden en verwerkt. De andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen, is het handmatig invoeren van uren in een Excel- bestand. Dit is de oudere manier, maar is niet per se de slechtere. Als ondernemer noteer je hierbij het aantal gewerkte uren, gekoppeld aan de juiste opdrachtgever, het uurloon, de locatie en datum in een Excel sheet. Hoe je dit invult wordt geheel aan jou overgelaten, hierin heb je volledige vrijheid. Wanneer is het nou het meest voor de hand liggend om te kiezen voor de urenregistratie software en wanneer voor handmatige manier?

 

De keuze voor een urenregistratie app

Vaak als je kortere projecten doet voor meerdere opdrachtgevers, is deze software handig. Al deze kleinere werkzaamheden zijn na een drukke werkdag misschien wat in elkaar overgelopen. Vervolgens is nauwkeurig invoeren van alle uren een lastig en tijdrovend proces. Het handige aan deze software is dat het meestal gekoppeld is aan een mobiele app. Hierdoor is het mogelijk om direct tijdens of na een project de uren in te voeren. Er zit namelijk een timer gebonden aan deze software, waardoor projecten gemakkelijk te timen zijn. Zo voorkom je dat je in de war raakt of uren vergeet te noteren zoals bij de handmatige manier. Ook is het maken van foutjes in Excel snel gemaakt. In zulke gevallen zal de software de voorkeur krijgen boven de handmatige manier van invullen. Hierdoor verklein je de kans op het mislopen van inkomsten.

 

Nog meer voordelen

Tegenwoordig is het niet raar als je als startende ondernemer veel onderweg bent of flexibele werktijden hebt. De mobiliteit is dus sterk toegenomen en daarbij is het gebruik van de smartphone niet meer weg te denken. Hier is op ingespeeld want door middel van de mobiele app kunnen de gewerkte uren altijd en overal worden bijgewerkt. Daarnaast geeft deze software de mogelijkheid om snel inzicht te krijgen in de efficiëntie van de werkzaamheden. Het is gemakkelijk te overzien welke werkzaamheden veel tijd in beslag nemen en welke personen erbij betrokken zijn. Tot slot is het bijwerken een gemakkelijke en snelle taak geworden, hierdoor komt er meer tijd vrij voor de core business.

 

De keuze voor handmatige urenregistratie

De software is erg handig voor het noteren van vele korte projecten bij verschillende opdrachtgevers. Maar wat nou als je elke week vaste uren draait voor weinig verschillende projecten? Of als je nog maar net begint en weinig uren te noteren hebt? In zulke situaties kun je ervoor kiezen om de uren handmatig in te voeren in een Excel-bestand en de kosten voor een software te besparen. Hiermee hou je je kosten zo laag mogelijk, want Excel is een gratis programma.


Voordelen van handmatig uren invoeren

Met het handmatig invoeren van de gewerkte uren, bespaar je dus kosten. Daarbij komt het voordeel dat Excel geen ingewikkeld programma is. Het biedt bestaande sjablonen waar je gemakkelijk en snel een overzicht kunt creëren voor de urenregistratie. Daarnaast kunnen alle Excel-bestanden geopend en bijgewerkt worden op elke computer, want Excel is toepasbaar op alle computers. Maak je daarnaast ook nog gebruik van clouddiensten, dan kun je online overal en altijd bij je urenadministratie. Voor vaste werktijden bij weinig opdrachtgevers is dit waarschijnlijk precies de goede methode.


Volledig overzicht

Voor een volledig overzicht van voor- en nadelen van beide methoden, lees dan de uitgebreide blog over urenregistratie.

 

Bron & informatie:
Software Vergelijken.nu
Bewerkt: Vrijdag 28 April 2017
Gepost: Donderdag 27 April 2017