persbericht

Leegstand in BOG terugdringen met startende ondernemers

Alvast en StartendeOndernemers.nl slaan handen ineen

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12426 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Er ontstaat steeds meer leegstand in bedrijfsvastgoed. Stond in 2010 nog gemiddeld 6% van het totale winkelvloeroppervlakte leeg, is dat in 2016 gestegen naar gemiddeld 10%. Ook de leegstand van kantoren is gestegen van gemiddeld 10% leegstaand kantoorvloeroppervlak in 2010 naar gemiddeld 17% in 2016*. 

bedrijfsruimte huren

Volgens leegstandbeheerder Alvast en het ondernemersplatform Startendeondernemers.nl is het hoog tijd om actie te ondernemen tegen deze stijgende lijn van landelijke bedrijfsleegstand. Zij slaan daarom de handen ineen en brengen vraag en aanbod in bedrijfspanden samen. Vanaf heden zal Startendeondernemers.nl haar netwerk, van bijna 12.000 startende ondernemers, gaan voorzien van relevant aanbod in BOG

Veilige start
De objecten worden door Alvast aangeboden op basis van een bruikleen- of tijdelijke verhuurovereenkomst. Ondernemers maken een veilige start in het ondernemerschap door met tijdelijke bedrijfsruimte te beginnen. Het lage instaptarief wordt trapsgewijs verhoogd totdat zij de overstap kunnen maken naar reguliere huur. Aan het einde van het bruikleen- of tijdelijke verhuurtraject, wordt de ondernemer overgedragen aan de pandeigenaar om een reguliere verhuurovereenkomst af te sluiten.
Ondernemers die zich inschrijven via de website van Alvast worden uitgebreid gescreend op onder meer businessconcept, toegevoegde waarde voor pand en omgeving en doorgroeipotentie. Alvast plaatst uitsluitend ondernemers met de intentie om door te groeien naar reguliere huur. Van pop-up stores is hier geen sprake. 

Logische aanvulling
Het aanbod van BOG is een logische aanvulling voor Startendeondernemers.nl. Naast aanbod in bedrijfsruimte biedt het platform haar leden informatie en tips over het ondernemerschap. Tevens is het een plek waar startende ondernemers zich zelf presenteren en elkaar om raad kunnen vragen.

Win-win situatie
De samenwerking tussen Alvast en Startendeondernemers.nl is een win-win situatie voor alle betrokken partijen. Door vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen, zal er in rap tempo een geschikte, tijdelijke huurder en aldus een potentiele, reguliere huurder worden gevonden voor leegstaand BOG. 

*Bron: CBS, PBL, Wageningen UR, 2016

 
Bewerkt: Dinsdag 10 Maart 2020
Gepost: Maandag 10 April 2017