blog

Het kiezen van een boekhoudprogramma

Welk boekhoudprogramma kiezen als ondernemer?

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Paul Stolk
ondernemer
Eindhoven, Noord-Brabant

Online marketing
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

starten boekhouding

Snel en gemakkelijk de boekhouding doen, dat is noodzakelijk voor iedereen die als ondernemer aan de slag gaat. Waar de administratie in het verleden vooral fysiek werd gedaan, gebeurt dat vandaag de dag digitaal. Veelal wordt er gebruik gemaakt van een softwarepakket. De keuze voor boekhoudsoftware is niet altijd even eenvoudig. Er is een ruim keuzeaanbod van softwarepakketten. Hoe kunt u een goede keuze maken? 

Hoe groot is uw bedrijf - Welke functies zijn nodig? 
Ondernemen gebeurt veelal in de cloud en dat geldt ook voor het doen van de administratie en de boekhouding. Het helpt om u als ondernemer de vraag te stellen hoe groot uw onderneming is en welke functies u belangrijk vindt in een boekhoudpakket en of u plannen heeft om dit online te doen. De meeste software is voorzien van een balans, winst- en verliesrekening en de mogelijkheid om bijvoorbeeld facturen te versturen. Maar wat nu als u papieren nota's dient in te scannen of de wens aanwezig is om de boekhouding ook via de smartphone te realiseren? Belangrijke aandachtspunten die nogal eens worden vergeten. 

Zelf doen of uitbesteden? 
Ondernemers die handig zijn met cijfers en fiscale wetgeving, kunnen de boekhouding vaak uitstekend zelf verzorgen. Het wordt echter een pittige klus als een onderneming groeit. Bovendien heeft ook niet elke ZZP'er zin en tijd om de administratie te doen. De keuze voor een boekhoudpakket is medeafhankelijk van hoeveel u er gebruik van gaat maken. Wat doet u zelf en welke zaken worden uitbesteed aan een externe partij? Worden belastingaangiftes zelf gedaan of wordt er voor gekozen om dit te laten verzorgen door een erkende boekhouder? 

Wat is het budget? 
Welk soort boekhoudprogramma een (startende) ondernemer kiest, wordt medebepaald door het budget dat hiervoor aanwezig is. Tegenwoordig kan men via een klein bedrag per maand de boekhouding bijhouden in de cloud. Dit heeft als voordeel dat u nooit het risico loopt om belangrijke gegevens te verliezen. Bovendien is dankzij deze boekhoudsoftware de administratie altijd en overal toegankelijk. Een startende ondernemer heeft ongetwijfeld minder te besteden dan een MKB'er die al jarenlang succesvol aan de weg timmert. 

Vergelijk, bespaar en kies een geschikt boekhoudprogramma 
De verschillende aanbieders van boekhoudsoftware zijn eenvoudig te vergelijken via Boekhoudprogramma gids. De verschillende functionaliteiten of prijzen kunnen online met elkaar vergeleken worden. Het is prettig om te weten dat er voor elke type ondernemer een geschikt (online) boekhoudpakket te vinden is. Start vandaag met vergelijken en ontdek welk softwarepakket het beste bij uw onderneming past. 
 

Bron & informatie:
Paul Stolk, Web concept Plus
Bewerkt: Dinsdag 07 Februari 2017
Gepost: Donderdag 02 Februari 2017