persbericht

Businessnetwerk BNI groeit naar 5000 leden

Anton Philips en Ben Tiggelaar: "ontwikkel ondernemerspassie en werk samen met betrouwbaar team"

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12465 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

BNI 5000

In de afgelopen dertien jaar heeft BNI Nederland bewezen dat aanbevelingsmarketing een succesvolle formule is: begin deze maand had BNI Nederland meer dan 5000 leden. Op de BNI-conferentie van 29 april 2016 spraken Anton Philips en Ben Tiggelaar de ondernemers toe over succesfactoren van ondernemerschap. Anton Philips streeft naar het Bruto Nationaal Geluk door het bewerkstelligen van een groter percentage bevlogen medewerkers. Ben Tiggelaar toont dat een goed team de basis is voor succes als ondernemer. Leden van BNI ervaren deze succesfactoren van het lidmaatschap: ontwikkelen van de ondernemerspassie in relatie tot de betrouwbaarheid van het netwerk. In 2015 gunden zij elkaar ruim 175 miljoen omzet.

Bruto Nationaal Geluk
Volgens Anton Philips van de Stichting Emergo zou het ‘Bruto Nationaal Geluk’ de norm moeten zijn. “Optimaal gebruik van je vaardigheden vormt de basis voor geluk in je werk en heeft een positief effect op je resultaten, je relatie en je gezondheid. Een dergelijke streven zou aan de basis moeten liggen van het Bruto Nationaal Geluk. Als je zorgt dat je datgene doet waar je goed in bent onder voor jou motiverende omstandigheden, maakt dat je gelukkiger.”

Bij BNI helpen de leden elkaar hun producten en diensten maximaal aan de man te brengen en hun passie voor ondernemen verder ontwikkelen. Dat doet BNI door de aangesloten leden te trainen en een structuur te bieden waardoor ondernemers elkaar kunnen helpen aan meer business. Ik zie daar een gelijkenis met het doel van Stichting Emergo.”Met de coaches van Stichting  Emergo bezoeken we middelbare scholen. Daar helpen we leerlingen in twee dagdelen om hun eigen intrinsieke drijfveer ontdekken en te ontwikkelen. Zo kunnen ze een gerichte studiekeuze maken, gebaseerd op wat hen zelf motiveert. Het maken van juiste keuzes op jongere leeftijd levert namelijk productieve mensen op en in de nasleep minder ziekteverzuim.”

Ontplooiing ondernemers
Om een proces of cultuur te veranderen is er volgens gedragswetenschapper Ben Tiggelaar verandering van ingesleten gedrag nodig. De zogenaamde ‘growth-mindset’ – waarbij je succesverhalen deelt – helpt bij de ontwikkeling en groei als persoon én ondernemer. Tiggelaar: “Om in een team tot ontwikkeling te komen is het belangrijk dat iedereen gehoord wordt en bijvoorbeeld evenredig aan het woord is. Dat sterkt de gelijkwaardigheid. Het lijken kleine dingetjes, en ik zie dat succesvol toegepast bij BNI. Iedere week krijgt iedereen evenveel tijd om zijn of haar pitch te doen en worden succesverhalen gedeeld. Met het delen van die succesverhalen en de ruimte die wordt geboden, wordt het zelfvertrouwen en het onderling vertrouwen groter en kun je groeien als ondernemer.”

Over BNI
BNI (Business Network International) is een mondiale en professionele netwerkorganisatie die in 1985 is opgericht. Lokale professionels verenigen zich in chapters (afdelingen) die wekelijks volgens een vaste agenda bijeenkomen. Het doel is het genereren van meer omzet voor elkaar door het openstellen van elkaars netwerk. De missie van BNI is om leden te helpen hun omzet te verhogen door middel van een gestructureerd programma op basis van persoonlijke aanbevelingen. De filosofie van BNI is ‘geven loont’. Er zijn wereldwijd meer dan 7.400 BNI chapters met in totaal 200.000 leden.

Bron & informatie:
bni-nederland.nl
Bewerkt: Woensdag 11 Mei 2016
Gepost: Woensdag 11 Mei 2016