persbericht

Hoe betrouwbaar zijn al die Airbnb gasten die naar Amsterdam komen?

Amerikanen en Fransen het meest punctueel. Israëliërs zelden op tijd.

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12449 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

iambeb

Tot 2023 zal het aantal toeristen dat naar Amsterdam komt jaarlijks met 5% stijgen. Mede door de overbelaste en vaak dure hotels in de stad is Airbnb steeds populairder geworden onder toeristen. Het aantal via Airbnb verhuurde woningen in Amsterdam steeg in 2015 van 10.000 naar 15.000.

Tot 2023 zal het aantal toeristen dat naar Amsterdam komt jaarlijks met 5% stijgen. Mede door de overbelaste en vaak dure hotels in de stad is Airbnb steeds populairder geworden onder toeristen. Het Amsterdamse bedrijf Iamb&b springt hier op in en verzorgt voor particulieren de verhuur van hun huis via Airbnb als zij bijvoorbeeld even op vakantie zijn.  Iamb&b deed daarvoor  onderzoek naar de betrouwbaarheid en punctualiteit van haar gasten.
 
Uit een onderzoek onder 9000 Airbnb-gasten die in 2015 in Amsterdam verbleven blijkt dat Amerikanen het beste hun afspraken nakomen. 69% van hen was op tijd op de afgesproken plek. Dit geldt echter niet voor alle Amerikanen. Zo was er ook één die vanaf Schiphol de taxi nam naar de Kerkstraat in Utrecht – en niet die in Amsterdam.
 
Israëlische Airbnb-gasten waren in 2015 het vaakst te laat. 61% van hen was niet op tijd op de afgesproken plek. "Een groot deel van deze groep zijn jonge mensen. Die komen uit een land met strengere wetgeving op het gebied van softdrugs, en gaan het liefst zo snel mogelijk langs de coffeeshop. Daarna verdwalen ze nog wel eens," aldus Dirk Minnebo, medeoprichter van Airbnb-verhuurbedrijf Iamb&b.
 
Lamb&b verzorgt voor particulieren de verhuur van hun huis via Airbnb als zij bijvoorbeeld even op vakantie zijn. Zo ontmoeten de Iamb&b'ers elke dag tientallen toeristen die naar de hoofdstad komen, om ze binnen te laten en wegwijs te maken. Meestal verloopt dit vlekkeloos, maar er zijn uitzonderingen. Iamb&b mede-oprichter Jorrit Stracke herinnert zich de Koreaanse groep die in het Engels niet verder kwam dan "yes". De eerste ontmoeting verliep ook al anders dan gedacht: "Na een uitgebreid WhatsApp-gesprek met een zus in Korea, die tegelijkertijd met Dirk en met haar broer communiceerde, werd duidelijk dat ze al een tijd naast elkaar stonden".

Bron & informatie:
iambnb.nl
Bewerkt: Donderdag 25 Februari 2016
Gepost: Donderdag 25 Februari 2016