persbericht

Startup bouwt online community voor corporates en advocatenkantoren

Jonge generatie advocaten wil flexibiliteit

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12501 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

LawyerlinQ introduceert besloten online communities die het grote advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven gemakkelijker maakt om te gaan werken met een eigen pool van flexibel inzetbaar juridisch personeel. Op deze manier zet LawyerlinQ interim-bureaus buitenspel. Na een pilotperiode waarin LawyerlinQ sprak met vrijwel de gehele top-20 in de Nederlandse advocatuur en de eerste klanten aansloot, gaat het bedrijf nu van start. 


Maarten Hagen

Foto: Maarten Hagen

De markt en klanten vragen om zo veel mogelijk flexibiliteit, maar voor advocatenkantoren is dat moeilijk omdat de sector zeer kennisintensief is en veel partners bij kantoren het lastig vinden om externe mensen bij het werk te betrekken. Kantoren en juridische afdelingen bij bedrijven hebben dan ook nog steeds geen goede oplossing gevonden om hun behoefte aan flexibiliteit te ondervangen. "Van oudsher zijn kantoren genoodzaakt om roofbouw te plegen op hun medewerkers als ze overspoeld worden door werk", zegt Maarten Hagen, consultant bij LawyerlinQ. "Maar jonge medewerkers zijn hiertoe minder bereid en moderne kantoren willen het ook niet meer. Hard werken hoort er nog steeds bij, maar binnen gezonde grenzen."   

Tijdelijk personeel
Er zijn advocatenkantoren die met tijdelijk personeel werken, interim-juristen, om drukke periodes op te vangen. Het probleem is echter dat de interimmer ingehuurd wordt voor enkele maanden en een vast aantal dagen per week, waardoor de flexibiliteit beperkt is. Hagen: "Eigenlijk hebben advocatenkantoren en grote corporates behoefte aan deskundige juristen die ze op dezelfde manier kunnen inzetten als vertrouwde collega's, maar die niet permanent aan hun organisatie verbonden zijn."

Optimale flexibele schil
LawyerlinQ biedt een beveiligd online platform voor samenwerking over de organisatiegrenzen heen. De start-up brengt organisatorische expertise, technologie en netwerkcontacten in. Ze modereert en beheert de communities en zorgt voor de administratieve afhandeling. Hagen: "Interne professionals kiezen hun vertrouwde externe professionals binnen hun eigen besloten netwerkomgeving zonder tussenkomst van accountmanagers of recruiters. Ze delen er juridische kennis, spreken onderling hun tarieven af en kunnen ook online samenwerken."
 

Collaborative enterprise
Netwerkachtige samenwerkingsrelaties, zogenaamde collaborative enterprises, zijn in andere sectoren, zoals de tech-sector al meer gemeengoed. Hagen en zijn collega's Tyas van Rossum en Marijn Rooymans passen dit nu ook toe voor de conservatieve juridische sector. "Met traditionele organisatievormen red je het niet meer in deze tijd van snelle veranderingen", zegt Hagen. "Hoogwaardige, juridische kennis en capaciteit moet slimmer georganiseerd worden." 

Bron & informatie:
LawyerlinQ
Bewerkt: Vrijdag 27 November 2015
Gepost: Vrijdag 27 November 2015