persbericht

SUSA wint Nederlands Duitse Prijs voor de Economie 2015

Utrechts studenten uitzendbureau brengt flexibiliteit naar Duitsland

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12501 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

dnhk prijs voor de economie

(v.l.n.r.) Andreas Kalwach (Telekom Deutschland), Jan Wierenga (Wayss & Freytag Ingenieurbau), Mel Kroon (Tennet), Remco Pouw (SUSA), Franz Josef Kremp (Duitse Ambassadeur), Jeroen Broekema (Funding Circle), Marco-Paul de Jeu (Cape Rock) en Paul Willems (Minddistrict)

Studenten uitzendbureau SUSA heeft de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2015 gewonnen. De Utrechters, die zich samen met Telekom Deutschland kandidaat stelden, lieten daarmee 30 andere kandidaten uit beide landen achter zich. SUSA zet studenten in als tijdelijke arbeidskrachten bij bedrijven. Door hun flexibiliteit, communicatieve vaardigheden en verfrissende blik zijn zij uitermate geschikt als klantenservicemedewerker. Samen met Telekom Deutschland maakte SUSA het door haar ontwikkelde ‘Poolconcept’ geschikt voor de Duitse markt. Daarbij wordt de flexibiliteit van honderden studenten afgestemd op de dagelijks veranderende behoefte van de klant. Bijzonder aan het project is dat het gehele wervings- en selectieproces alsmede de personeelsplanning vanuit Nederland wordt verzorgd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne communicatiemiddelen als social media en skype.

“Deze onderscheiding is een kroon op ons werk”, zei SUSA-directeur Remco Pouw, die de prijs samen met Andreas Kalwach van Telekom Deutschland uit de handen van de Duitse Ambassadeur Franz Josef Kremp in ontvangst mocht nemen. De prijs was dit jaar voor de achtste keer door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) uitgeschreven.

“Het project van SUSA en Telekom Deutschland is een geweldig voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking”, benadrukte DNHK-directeur Günter Gülker na afloop: “Nederlandse flexibiliteit als succesvol exportproduct.” Meer dan 3.000 personen hadden in de afgelopen weken op de website van de Handelskamer op hun favoriete kandidaat gestemd. SUSA won uiteindelijk met een ruime meerderheid van de stemmen.

dnhk prijs voor de economie
Andreas Kalwach en Remco Pouw met de Award, daarnaast Ambassadeur Franz Josef Kremp

Naast SUSA waren er nog vier bedrijven in de race voor de onderscheiding: mediabureau Cape Rock uit Amsterdam, de Duitse BAM-dochter Wayss & Freytag Ingenieurbau, de Nederlandse aanbieder van e-mental-health Minddistrict en de Duitse kredietstart-up Funding Circle (voorheen ZenCap).

De Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie wordt sinds 2008 jaarlijks door de DNHK uitgereikt. Het is een onderscheiding voor bedrijven die bijzondere accenten zetten in het grensoverschrijdende bedrijfsleven of buitengewone successen boeken. Dit jaar vond de uitreiking plaats in het hoofdkantoor van netbeheerder Tennet in Arnhem. Tennet-CEO Mel Kroon hield ter introductie een speech over de samenwerking tussen Nederland en Duitsland op energiegebied.

Bron & informatie:
Duits-Nederlandse Handelskamer
Bewerkt: Vrijdag 06 November 2015
Gepost: Vrijdag 06 November 2015