persbericht

Publieke verzekering moet eind maken aan onverzekerde ondernemers

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor kleine ondernemer en ZZP'er te duur

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12485 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
verzekering

Bestaande arbeidsongeschiktheids verzekeringen zijn voor menig kleine ondernemer en ZZP'er te duur. Daarom moet er een betaalbare oplossing komen. Wettelijk geregeld. Dat geldt ook voor de pensioenfondsen. Hiermee moet er een eind gaan komen aan de grote groepen onverzekerde ondernemers in Nederland. Dat zegt minister Asscher van Sociale Zaken in een interview aan de Volkskrant.

Amerikanisering
Asscher heeft het daarbij over de Amerikanisering van de arbeidsmarkt. Alles wordt vrijgegeven en niemand wordt er nog beschermd. Ondernemers liggen 's nachts wakker met de vraag of ze het wel gaan redden. Ook hekelt Asscher het vrije werk verkeer in de Europese Unie. Door goedkope krachten uit het buitenland te halen, maken de Nederlandse zzp'ers minder kans op opdrachten en nederlands personeel minder kans op werk.

Dé ZZP'er bestaat niet
Asscher geeft verder aan dat de discussie over de ZZP'er in Nederland niet goed gevoerd wordt. Er is geen 'Dé ZZP'er'. Er is een grote groep ZZP'ers die het wel prima redden. De situatie verschilt per beroepsgroep en per geval. Ook heeft de groep 'schijnzelfstandigen' extra aandacht nodig. Dit zijn werknemers die als ZZP'er voor een baas werken.

Alternatieven
Sommige ondernemers nemen het hef in eigen hand waar het gaat om een arbeidsgeschiktheidsvoorziening. Eerder berichtten wij al over het Broodfonds. Middels dit fonds zorgen groepjes ondernemers voor elkaar wanneer er iemand ziek word.

Bron: StartendeOndernemers.nl Redactie
Bewerkt: Zondag 28 Juni 2015
Gepost: Zondag 28 Juni 2015