starter van de maand

Simone Visser, Sipack

Starter van de Maand

Post en deel ook jouw starter van de maand. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Jaap Lubberts
adviseur
Amsterdam, Noord-Holland

Uitgever online media
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12582 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Simone Visser

Deze maand aandacht voor Simone Visser uit Beverwijk en haar bedrijf Sipack, een verzendhuis voor postpakketten.

In 1999 begon ik met werken bij Getronics en oh wat was dat fantastisch! Omdat ik daarvoor al fulltime werkte in de lokale supermarkt en ’s avonds naar school ging, was ik gewend aan een vast inkomen. Ik wilde graag doorstuderen, maar ik wilde eigenlijk ook wel graag wat verdienen. Getronics plaatste een vacature voor herintredende vrouwen (!). Dit betrof een opleiding in de ICT met baangarantie. Ik was 17 jaar en op een of andere manier dacht ik: ‘ach, zo’n informatieavond lijkt me best wel leuk!’ Ik werd warm onthaald en ik heb daar hele mooie jaren gehad. Natuurlijk met een praktijk diploma informatica op zak.
 
Sindsdien heb ik mooie functies gehad en heb ik ontzettend veel geleerd. De functies waren allemaal binnen Customer Support op diverse afdelingen en binnen diverse bedrijven. Natuurlijk begonnen als ‘belmiep’ bij de inbound klantenservice, maar ook als Specialist, als Analist, als Coördinator en als Planner bij een kinderopvangorganisatie.
 

Het roer om
Die laatste is ook de reden waardoor ik het roer omgegooid heb. De branche was nu eenmaal niet de branche die er om bekend stond dat het daar heel goed in ging. Integendeel, daar werd flink bezuinigd. Lang leven het UWV! Niet iets waar je trots op wilt zijn, maar in mijn geval ben ik dat wel. Het UWV heeft zulke mooie faciliteiten om je te ondersteunen met het starten van je eigen bedrijf en die hulp heb ik met beide handen aangepakt!

ouders

Ondernemerskind
Mijn ouders hebben al sinds ik mij kan heugen een eigen bedrijf. Ik ben een echt ‘ondernemerskind’, maar ik had nooit gedacht deze stap zelf te zetten. Solliciteren lukte niet, er waren er simpelweg te veel met mij. Mijn vader had een klant die haar verpakkingen bij hem liet verzorgen en zij kwam eigenlijk niet toe aan het verzenden van al haar pakjes die in haar webshop werden besteld. ‘Simone, is dat niet iets voor jou?’ En zo ontstond Sipack.
 

Ondernemingsplan
Het UWV vond het ook een leuk concept. Want tja, er moest nog wel geld in het laadje komen. Net als bij een bank, schrijf je dan een ondernemingsplan. Hierdoor kreeg ik ook een mooi beeld van wat mijn plan was. Ineens werd het echt, ten minste.. op papier. Evengoed heel spannend om met jouw concept naar het UWV te gaan. Gelukkig waren zij hartstikke enthousiast en kreeg ik de stempel ‘Goed gekeurd!’. 6 maanden lang werd ik ondersteund en in die 6 maanden kon ik mijn uitkering maandelijks aanpassen als ik zelf ook wat verdiende. Hier maakte ik ook gretig gebruik van, want na 6 maanden, moest ik het toch ècht zelf doen en zou ik geen bijdrage meer ontvangen. Hoe trots ben je, als je zonder financiering na 6 maanden bestaansrecht hebt? Erg trots.. ;-)
 

Customer Service dame
Sipack is inmiddels een waar verzendhuis. Niet alleen bekijk ik dagelijks alle bestellingen en verstuur ik deze, ik beantwoord ook professioneel de klantvragen uit naam van mijn account. Daarnaast presenteer ik wekelijks wat er die week allemaal verzonden is en wat de voorraden nog zijn. Er zijn ook grote bedrijven die dit kunnen doen, mijn concurrenten. Toch zie ik ze niet zo, want ik onderscheid mij door de persoonlijke aandacht. Als ik lees dat de bestelling een cadeautje is, pak ik het mooi in en reageer ik naar de klant. Ik vraag ook of ik er een kaartje bij zal doen met een aangeleverde tekst. Dit is een klein voorbeeld en zo zijn er nog talloze. Ik ben een èchte Customer Service dame en ik behandel de klant zoals ik het zelf zou willen. Soms erg tijdrovend, maar ik zou niet anders willen.

Bijgeleerd
En dan? Hoe kom je aan meer klanten en hoe zorg je ervoor dat je groeit! Allemaal zaken waar ik niet echt kaas van heb gegeten. Ik leer ook nog iedere dag bij en ik vind het prachtig. Vandaag ben ik bij een zeer grote concurrent geweest. Bijna kwijlend heb ik gezien hoe het kan werken als je groot bent. Natuurlijk is dat niet helemaal mijn concept (en maar goed ook), maar ik was enorm onder de indruk. Deze inspirerende directeur gaf mij toch weer een boost. Mijn website moet mooier, simpeler en toegankelijker. Ik heb deze zelf gebouwd, want veel budget heb ik nog niet. En buiten dat, ik ben technisch best wel sterk, dus waarom zou ik dat niet proberen? Nou.. omdat je eigenlijk moet doen waar je goed in bent! Tuurlijk, het werkt en het is mijn stijl, maar ben ik goed vindbaar? Biedt mijn website dat wat het moet bieden? Misschien wel niet. Maar na de nachtelijke uren, heb ik als persoon wel weer veel bijgeleerd. Ook dat je niet alles alleen moet proberen te doen ;-)


Tips voor starters
Als ik terugkijk op mijn start en mijn verwachtingen daarbij, kloppen die eigenlijk aardig! Met 1 account ben je natuurlijk te kwetsbaar, en gelukkig kwamen daar al gauw account 2 en 3! Nu heb ik hele leuke gesprekken gevoerd met wat startende ondernemers. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit een prachtige doelgroep is! Samen willen we verder komen en de ambitie is zeer sterk aanwezig binnen deze groep. Ik ben nu bijna 2 jaar zelfstandig ondernemer en eigenlijk ook nog een groentje. Maar als ik iets mee kan geven aan de starters van nu is het: ‘begin klein en denk groot!’ Als je een idee hebt wat je na een x aantal weken of misschien wel maanden nog steeds enthousiast maakt en een boost geeft, ga er dan voor! Zet een eerste stap en schrijf je plan. Bij het schrijven komt er zoveel aan het licht en de meeste banken hebben mooie lay-outs die je gratis kunt gebruiken.


Toekomst
Als ik verder denk en mijn Sipack van een afstand bekijk over zo’n 4 a 5 jaar, dan is die natuurlijk nog volop in ontwikkeling, maar zijn er grote stappen gemaakt. Ik wil mij dan volledig kunnen richten op het klantcontact met mijn eigen accounts en het professionaliseren (automatiseren) van Sipack. Het daadwerkelijk inpakken zal dan grotendeels niet meer door mij gedaan worden, maar natuurlijk wel met minstens dezelfde zorg als nu.
 
Je bent naar mijn idee een goede ondernemer als je ook je valkuilen en angsten onder ogen ziet. Ik heb heel veel zin in de toekomst en ik kijk vooral uit naar de tijd dat klanten kunnen inloggen om te zien wat hun voorraad is, dat de producten barcodes hebben en dat pakbonnen zichzelf uitdraaien. Ik zie op tegen het uit handen geven van het inpakken. Ik weet hoe ik het doe en ik moet vertrouwen leren krijgen om het op deze manier aan andere over te laten. Maar ook dit gaat mij lukken en mijn bedrijf krijgt een topteam.

Meer informatie over Sipack, klik op de link onderaan dit artikel of reageer op dit artikel met je Facebook account. Geef deze ondernemer een boost en deel, like of tweet dit artikel!

 

Bron & informatie:
Simome Visser, Sipack
Bewerkt: Woensdag 10 Juni 2015
Gepost: Woensdag 10 December 2014