Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Friesland en de circulaire economie

Friesland zet grote stappen richting een volledig circulaire economie, met als doel om tegen 2025 de meest circulaire regio van Europa te worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is de samenwerking tussen ondernemers, overheden en kennisinstellingen binnen de provincie.

Leestijd: 3 minuten.

Circulaire economie Friesland

Een van de kerninitiatieven is de Vereniging Circulair Friesland, waar bedrijven en organisaties zich inzetten voor duurzame productie en circulaire processen.

Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om kennis te delen en ondernemers te helpen hun circulaire ambities waar te maken. Dit biedt startende ondernemers in Friesland een unieke kans om zich aan te sluiten bij een netwerk dat zich inzet voor innovatie en duurzaamheid. Of het nu gaat om de bouw, landbouw of het hergebruik van materialen, er zijn volop mogelijkheden om bij te dragen aan een circulaire economie.

Interessant is ook dat Friesland internationaal de aandacht trekt vanwege zijn innovatieve benadering van circulaire economie, met onder meer onderzoeken naar grondstofstromen in de regio. Deze onderzoeken bieden waardevolle inzichten voor ondernemers die nieuwe circulaire initiatieven willen starten.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven