Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Starter van de Maand: Ellen Stigter

Hallo! Mijn naam is Ellen Stigter en ik ben de oprichter van Overgangsbox. Ik kom uit Velsen en met mijn bedrijf wil ik een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van vrouwen die door de overgang gaan.

Leestijd: 7 minuten.

Ellen Stigter Starter van de Maand

De Overgangsbox is een unieke brievenbusoplossing, speciaal samengesteld voor vrouwen die worstelen met overgangsklachten. Waarom zou je een moeilijke naam bedenken als het ook simpel kan? De Overgangsbox biedt niet alleen zelfzorgproducten, maar ook e-books en andere informatieve items die vrouwen helpen om deze levensfase beter te begrijpen en door te komen. Het is vooral een gebaar van steun en begrip, een ware ❤️ onder de riem.

Mijn startsituatie

Mijn onderneming begon naast mijn huidige baan. Ik werk met kinderen, wat ik nog steeds doe, en besloot daarnaast mijn webshop te starten. De motivatie om Overgangsbox op te richten, kwam voort uit mijn eigen ervaring met de overgang. Net als bijna twee miljoen andere vrouwen in Nederland, voelde ik mij ongezien, ongehoord en onbegrepen tijdens deze fase in mijn leven. Dat moest anders kunnen, vond ik. De Overgangsbox is mijn manier om andere vrouwen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan, met praktische hulp en een flinke dosis zelfliefde.

Ondernemerschap combineren met een baan

Op dit moment ben ik nog parttime ondernemer. Naast mijn werk met kinderen besteed ik zoveel mogelijk tijd aan mijn bedrijf. Het is uitdagend om beide te combineren, maar het geeft me ook een mooie balans tussen zekerheid en de vrijheid om iets te creëren dat echt impact heeft.

Een soloreis

Toen ik begon, heb ik geen hulp gehad bij het opzetten van mijn bedrijf. Het is echt een soloreis geweest, waarin ik alles zelf heb moeten uitzoeken. Gelukkig is er online veel informatie beschikbaar en leer ik elke dag nog bij. Er valt altijd meer te leren en dat houdt me scherp en gemotiveerd.

Ondernemersplan en financiering

Een ondernemersplan heb ik niet opgesteld, en daar had ik ook geen behoefte aan. Omdat ik geen financiering nodig had, was een formeel plan overbodig. Ik ben begonnen met een startkapitaal van slechts 500 euro en heb alles organisch opgebouwd. Dat betekent dat ik elke stap rustig en bewust heb genomen, zonder grote risico’s.

Klanten werven

Om klanten te bereiken, maak ik veel gebruik van sociale media. Je vindt me op allerlei platforms waar ik probeer om zoveel mogelijk vrouwen aan te spreken die baat zouden kunnen hebben bij de Overgangsbox. Daarnaast leg ik overal waar ik kom flyers neer. Deze directe aanpak zorgt ervoor dat ik mijn doelgroep steeds beter bereik.

Eerste ervaringen

Ondernemen is een leerproces, en ik heb zeker wat uitdagingen ervaren. Een van de grootste tegenvallers was dat ik verwachtte dat de unieke waarde van de Overgangsbox onmiddellijk voor een stroom aan klanten zou zorgen. Helaas is dat niet het geval gebleken. Bekendheid opbouwen kost tijd en geduld. Maar ik geloof in mijn product, en ik ben ervan overtuigd dat het steeds bekender zal worden.

Toekomstplannen

Over vijf jaar zie ik mezelf in een positie waarin de Overgangsbox een veel grotere bekendheid heeft. Ik droom ervan om nog meer vrouwen blij te maken met mijn boxen en hun overgangsklachten draaglijker te maken. Ik weet zeker dat mijn bereik en impact tegen die tijd aanzienlijk zullen groeien.

Mijn advies voor andere starters

Als ondernemer kan het soms eenzaam zijn, vooral als je geen collega’s om je heen hebt. Daarom raad ik netwerkbijeenkomsten aan. Ze kunnen niet alleen inspirerend en leerzaam zijn, maar ook zorgen voor waardevolle connecties. Het belangrijkste advies dat ik kan geven, is: geef niet op. Blijf geloven in je droom en zet door, ook als het even tegenzit. Geduld, doorzettingsvermogen en passie zullen uiteindelijk hun vruchten afwerpen.

Contact

Email: info@overgangsbox.nl
Website: www.overgangsbox.nl

Ook Starter van de Maand worden?

Wil je ook een maand lang prominent met jouw bedrijf op onze website en op onze socials staan? Ben je korter dan 5 jaar bezig met je eigen bedrijf? Meld je dan aan voor de rubriek Starter van de Maand. Kijk hier voor meer informatie.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven