Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Ondersteuning voor ondernemers in Drenthe: focus op groei en technologie

Als startende ondernemer in Drenthe is het belangrijk om te weten wat de provincie kan betekenen voor jouw bedrijf. De komende jaren ligt de nadruk op het ondersteunen van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in de regio. Dit gebeurt door te zorgen voor duidelijk beleid, ontwikkelruimte en het stimuleren van technologische innovaties.

Leestijd: 4 minuten.

Drenthe robotisering

We geven je een inkijk in het beleid van de provincie Drenthe voor starters en ondernemers.

Een van de belangrijkste punten die wordt aangekaart, is de behoefte aan continuïteit en duidelijkheid in het beleid. Als ondernemer wil je niet telkens te maken krijgen met veranderende regels of onduidelijke richtlijnen. Dit zorgt alleen maar voor onzekerheid en maakt het lastig om plannen te maken voor de toekomst.

De provincie Drenthe heeft daarom de taak om duidelijke en begrijpelijke regelgeving op te stellen die ondernemers helpt om op een stabiele manier te groeien. Een voorspelbaar beleid biedt ondernemers de ruimte om te investeren in nieuwe technologieën en personeelsuitbreiding zonder steeds te hoeven schakelen door nieuwe regelgeving.

Meer focus op meetbare resultaten

Een andere belangrijke kwestie is het meetbaar maken van de resultaten van het economische beleid. Als ondernemer is het fijn om te weten wat voor impact bepaalde maatregelen daadwerkelijk hebben. Worden de doelen behaald? Wat leveren de subsidies en andere vormen van ondersteuning de regio op?

Dit soort vragen speelt steeds meer een rol bij het vormgeven van het beleid. Meetbare resultaten zijn belangrijk om te bepalen of we op de goede weg zijn en of de steunmaatregelen effectief zijn. Voor ondernemers betekent dit dat er beter gekeken wordt naar wat écht werkt en waar verbeteringen nodig zijn.

Ruimte voor scale-ups en technologie

Naast ondersteuning voor bestaande bedrijven is er ook veel aandacht voor nieuwe ondernemingen. De provincie wil start-ups helpen om door te groeien tot scale-ups, bedrijven die groter worden en meer werkgelegenheid creëren. Dit is een kans voor jou als startende ondernemer om je bedrijf verder te ontwikkelen.

Er wordt bijvoorbeeld steun gegeven aan de toepassing van nieuwe technologieën zoals digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie. Dit soort ontwikkelingen kan jouw bedrijf helpen om efficiënter te werken en nieuwe markten aan te boren. In Drenthe zijn er verschillende initiatieven en programma’s die hierop inspelen, zodat bedrijven de stap naar technologie gemakkelijker kunnen maken.

📌  Interessante links

Voorspelbaarheid en eenvoud in regelgeving

Veel ondernemers hebben behoefte aan stabiliteit in het beleid. Dit betekent niet dat alles hetzelfde moet blijven, maar wel dat er heldere kaders zijn waarbinnen je als ondernemer kunt opereren. Het helpt enorm als regels niet constant veranderen, zodat je niet steeds opnieuw hoeft aan te passen.

De provincie Drenthe streeft naar een aanpak van “ja, mits”. Dit betekent dat er ruimte is voor creativiteit en innovatie, zolang dit binnen bepaalde duidelijke regels gebeurt. Hierdoor kunnen ondernemers sneller schakelen en durven zij nieuwe stappen te zetten zonder bang te zijn voor onnodige belemmeringen.

Daarnaast is het belangrijk dat regels eenvoudig zijn. Als ondernemer heb je geen tijd om je bezig te houden met ingewikkelde en onduidelijke wetten. Hoe eenvoudiger de regelgeving, hoe beter je kunt focussen op waar het écht om gaat: het laten groeien van je bedrijf.

Kansen voor technologische ontwikkeling

Een van de grootste kansen voor ondernemers in Drenthe ligt in de toepassing van nieuwe technologieën. Er zijn verschillende initiatieven om ondernemers te ondersteunen bij de overgang naar bijvoorbeeld digitalisering en robotisering. Dit kan zorgen voor een flinke efficiency-slag binnen je bedrijf, waardoor je beter kunt concurreren en sneller kunt groeien.

Ook op het gebied van kunstmatige intelligentie liggen er kansen. Deze technologie kan je helpen om processen te automatiseren en betere beslissingen te nemen op basis van data. Voor veel bedrijven is dit nog nieuw terrein, maar juist daarom is het belangrijk om er nu al mee aan de slag te gaan. De provincie ondersteunt hierin door bijvoorbeeld kennis te delen en te helpen bij het vinden van financiering voor deze innovaties.

Waar ligt de focus de komende jaren?

De focus van de provincie Drenthe ligt de komende jaren op het ondersteunen van het MKB door duidelijke kaders te bieden, de toepassing van nieuwe technologieën te stimuleren en ervoor te zorgen dat de resultaten van het economische beleid meetbaar zijn. Dit biedt voor ondernemers in de regio kansen om te groeien en te profiteren van de verschillende regelingen en initiatieven.

Het is belangrijk om deze kansen te grijpen en je bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Of het nu gaat om het inzetten van kunstmatige intelligentie, het ontwikkelen van een scale-up, of gewoon het opbouwen van een stabiel bedrijf, er zijn genoeg mogelijkheden om te groeien in Drenthe.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven