Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Starter van de Maand: Patricia Rupp

Hallo, ik ben Patricia Rupp uit Heteren, een klein dorpje in de Betuwe. Na 34 jaar in de grafische industrie te hebben gewerkt, besloot ik een geheel nieuwe weg in te slaan.

Leestijd: 5 minuten.

Patricia Rupp Atelier 3D Starter van de Maand

Een weg die ontstond na een persoonlijk verlies en de behoefte om dat verlies op een tastbare manier te verwerken. Die nieuwe weg leidde uiteindelijk naar de oprichting van mijn eigen onderneming: Atelier 3D.

Van verlies naar inspiratie

In 2022 verloor ik onverwachts mijn tweelingbroer. Hij was erg betrokken bij het jeugdrugbyteam van zijn zoon, dat hij met passie coachte. Toen hij overleed, ontstond bij mij de wens om een gepaste urn te maken, iets dat zijn passie en leven zou symboliseren. Helaas kon ik niets vinden dat aan mijn verwachtingen voldeed, totdat ik stuitte op bodycasting.

Bodycasting maakt het mogelijk om gedetailleerde, driedimensionale afdrukken te maken van lichaamsdelen. Ik stelde me voor hoe prachtig het zou zijn geweest om een handafdruk van mijn broer voor mijn ouders te maken, iets wat hen altijd aan hem zou herinneren.

Opleiding

Gedreven door deze gedachte ben ik mij verder gaan verdiepen in bodycasting en volgde ik opleidingen in Bodegraven. Inmiddels heb ik de basis- en advanced opleidingen afgerond, en in oktober start ik met verdere specialisaties, waaronder rouw en verlies, en de expert plus opleiding. Mijn doel is om in de toekomst persoonlijke urnen te kunnen maken, zoals een urn in de vorm van een rugbybal voor mijn broer.

Oefenfase

Momenteel ben ik nog in de oefenfase. Ik oefen met vrienden en familie om de techniek en het materiaal goed onder de knie te krijgen. Vanaf 1 november wil ik officieel van start gaan en me inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Bij Atelier 3D maken we levensechte hand- en lichaamsafdrukken met behulp van alginaat en composiethars. Dit zijn niet alleen dierbare herinneringen die voor het leven worden vastgelegd, maar ook unieke kunstwerken die een leven lang meegaan. In plaats van gips gebruik ik composiethars, wat een duurzamer en sterker resultaat oplevert.

Mijn droom is om op termijn een eigen atelier te openen, maar voorlopig werk ik nog vanuit huis en bezoek ik klanten op locatie.

Starten vanuit WIA

Mijn onderneming begon vanuit een situatie waarin ik gedeeltelijk in de WIA (uitkering bij ziekte, red) zat. Na 34 jaar in de grafische sector wilde ik dolgraag weer volledig aan de slag, maar op mijn eigen voorwaarden. Door mijn eigen pad te volgen, hoop ik dit nu te kunnen realiseren. Ik werk momenteel parttime als ondernemer en combineer dit met mantelzorg voor mijn ouders. Het is een uitdagende combinatie, maar de passie voor mijn werk drijft me om door te zetten.

Hulp van re-integratiebureau

Tijdens mijn start heb ik hulp gekregen van re-integratiebureau KNEhans. Zij zagen potentie in mijn plannen en hebben me ondersteund bij de opstart. Wat betreft financiering ben ik in de gelukkige positie dat ik mijn onderneming met eigen spaargeld kan opstarten. Dit is iets wat mij van jongs af aan is bijgebracht: sparen voor de toekomst. Hierdoor ben ik nu niet afhankelijk van banken of externe financiers.

Naamsbekendheid

Momenteel ben ik druk bezig om mijn naamsbekendheid te vergroten. Ik gebruik sociale media om mijn werk te promoten en ben bezig met het opzetten van een eigen website. Daarnaast wil ik in contact komen met brancheorganisaties en deelnemen aan gerelateerde beurzen om mijn netwerk verder uit te breiden. Wat me tegenvalt, is dat tegenwoordig veel zaken alleen online geregeld kunnen worden. Ik mis soms de persoonlijke benadering, waarbij je even ergens naar binnen kunt lopen voor informatie.

De Toekomst van Atelier 3D

Over vijf jaar zie ik mezelf in een eigen atelier, samen met een naaste collega. Samen willen we mooie, dierbare en tastbare kunstwerken maken die mensen raken en blijvende herinneringen vastleggen. Het is mijn droom om mijn passie om te zetten in een succesvol bedrijf, waarin ik mensen kan helpen om hun herinneringen op een bijzondere manier te vereeuwigen.

Tips voor andere starters

Mijn belangrijkste tip voor andere starters is: volg je eigen dromen. Het is soms eng om een nieuwe weg in te slaan, zeker als het een grote verandering in je leven betekent. Maar als je in jezelf gelooft en de passie hebt om je dromen te verwezenlijken, dan is alles mogelijk.

Contact

Email: atelier3d@kpnmail.nl
Instagram: Instagram.com/atelier3dbodycasting

Ook Starter van de Maand worden?

Wil je ook een maand lang prominent met jouw bedrijf op onze website en op onze socials staan? Ben je korter dan 5 jaar bezig met je eigen bedrijf? Meld je dan aan voor de rubriek Starter van de Maand. Kijk hier voor meer informatie.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven