Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Drentse Onderneming van het Jaar stimuleert ondernemers in de regio

Drentse Ondernemer van het Jaar

Het evenement “Drentse Onderneming van het Jaar” is een jaarlijks initiatief van de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar. Dit evenement heeft als doel om waardering te tonen voor de diverse ondernemingen die Drenthe rijk is.

In Drenthe zijn er ruim 40.000 ondernemingen, variërend van grote bedrijven met honderden werknemers tot kleine start-ups met slechts een of twee personeelsleden. Al deze bedrijven worden geleid door gedreven en enthousiaste ondernemers die bijdragen aan de economische groei van de regio.

De prijs voor de Drentse Onderneming van het Jaar is in het leven geroepen om het belang van goed ondernemerschap te onderstrepen. Dit initiatief wil laten zien hoe belangrijk ondernemerschap is voor de economie en werkgelegenheid in Drenthe. Sinds 2016 richt de jury zich niet alleen op de ondernemer, maar op de gehele onderneming.

Finalisten 2024

Voor de editie van 2024 zijn onlangs de drie finalisten bekendgemaakt: Stevast Techniek uit Beilen, Paviljoen Nijstad uit Hoogeveen en Betech uit Hoogeveen. Deze bedrijven zijn gekozen uit een zorgvuldige selectie van ongeveer 100 aanmeldingen. Uiteindelijk werden tien bedrijven genomineerd en deze kregen de kans om zich voor te bereiden op hun presentatie aan de jury.

In Theater Hofpoort in Coevorden kwamen de genomineerden bijeen voor een inspirerende avond vol presentaties. Hier kregen ze de kans om te laten zien waarom juist zij in aanmerking komen voor de felbegeerde titel. Tijdens deze avond werden thema’s zoals ondernemerschap, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen besproken. Het thema van 2024, ‘verrassende verbindingen’, stond centraal.

Finale in november

De finale van de Drentse Onderneming van het Jaar 2024 vindt plaats op 14 november 2024 in theater De Tamboer in Hoogeveen. In de komende maanden zal de jury de drie finalisten bezoeken om een beter beeld te krijgen van hun dagelijkse werkzaamheden en bedrijfsvoering. Deze bezoeken zullen helpen om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Gezien de diversiteit en kwaliteit van de finalisten, belooft het een spannende strijd te worden.

Inspiratiebron

Dit evenement is meer dan een prijsuitreiking; het is een platform dat laat zien hoe divers en veerkrachtig de Drentse economie is. De finalisten dienen als inspiratiebron voor andere ondernemers in de regio. Het benadrukt het belang van samenwerking en het aangaan van verrassende verbindingen. Door elkaar te versterken, bouwen de ondernemers samen aan een bloeiende toekomst voor Drenthe.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven