Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Starter van de Maand: Jeremy Linders

Jeremy Linders Starter van de Maand

Hallo allemaal! Ik ben Jeremy Linders, de trotse eigenaar van StudioWaas. Vanuit Eindhoven help ik kleine ondernemers door heel Nederland met het maken van professionele websites.

Het idee achter StudioWaas is simpel: hoogwaardige websites creëren zonder dat het de klant direct duizenden euro’s kost. Met ons unieke Website as a Service (WAAS)-model kunnen ondernemers tegen een vast maandbedrag gebruik maken van onze diensten, wat zorgt voor flexibiliteit en betaalbaarheid.

Mijn start

Mijn bedrijf begon ik naast mijn huidige baan als accountmanager in de ICT-sector. Het was zeker niet makkelijk om mijn tijd te verdelen tussen mijn baan en het opzetten van StudioWaas. Het betekent dat ik vaak ’s avonds en in het weekend werk, maar gelukkig krijg ik er ontzettend veel energie van. Dat is volgens mij ook essentieel als je een eigen onderneming start; je moet echt passie hebben voor wat je doet.

Mijn achtergrond ligt in de marketing, waar ik mijn studie in heb afgerond. Naast mijn studie had ik altijd al interesse in online tools en begon ik met het bouwen van websites. Mijn ervaring in de sales en IT heeft me goed voorbereid op de verschillende vaardigheden die ik nu als ondernemer nodig heb. Hierdoor kan ik zowel de technische als de commerciële kant van mijn bedrijf goed beheren.

Ideeën en strategieën

Hoewel ik nog steeds parttime werk naast mijn onderneming, biedt dit mij de mogelijkheid om mijn bedrijf rustig te laten groeien. Websites bouwen is iets waar ik altijd al goed in was, dus professionele hulp was niet direct nodig bij de start. Mijn ondernemingsplan was een eenvoudig Word-document waarin ik mijn ideeën en strategieën op een rijtje zette. Het beschreef welke diensten ik wilde aanbieden, wat mijn verwachte inkomsten en uitgaven zouden zijn en hoe ik van plan was te groeien.

Taken verdelen

Voor jezelf werken geeft meer vrijheid en minder politiek, maar je moet wel veel meer zaken op de radar houden en niet bang zijn met klanten te praten en tegelijkertijd je bedrijf te runnen qua techniek en administratie. Het opstarten heb ik alleen gedaan. Inmiddels werken we in een klein team waar we de taken verdelen en vooral gebruik maken van ieders kracht. Zo is er een collega die een goed oog heeft voor ontwerp en design, terwijl ik me meer richt op het klantcontact.

Financiering en marktonderzoek

Voor de financiering heb ik ervoor gekozen om eigen geld in mijn bedrijf te steken. Ik heb altijd geprobeerd leningen te vermijden, al begrijp ik dat dit voor veel starters niet altijd mogelijk is. Ik merk dat veel geld naar zoekmachine-advertenties gaat, wat jammer is, omdat je minder beloond wordt voor je harde werk puur om zichtbaar te worden in de markt. Marktonderzoek heb ik vrij kort gedaan. Het is algemeen bekend dat er behoefte is aan mijn dienst, echter de uitdaging is de hoge mate van concurrentie.

Klanten werven

Veel klanten komen via via en daarnaast heb ik advertenties draaien. Ik probeer altijd van iedere klant een groot succes te maken en hun verwachtingen te overtreffen. Dit zorgt ervoor dat ze ons vaak aanbevelen aan anderen. Een tevreden klant is immers de beste marketing die je kunt hebben. Onze diensten onderscheiden zich doordat we websites aanbieden in een maand-model. Dit betekent dat klanten niet vooraf grote bedragen hoeven te betalen, maar maandelijks een vast bedrag afdragen. Dit maakt professionele websites toegankelijker voor kleine ondernemers en ontzorgt hen op de lange termijn wat betreft technisch onderhoud en beveiliging.

Eerste ervaringen

Mijn eerste ervaringen als ondernemer zijn zeer positief. Het geeft een geweldig gevoel om iets op te bouwen waar je echt trots op kunt zijn. Natuurlijk zijn er uitdagingen, zoals het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Ik ben vaak meer dan vijf dagen per week bezig met nadenken over mijn onderneming, wat soms vermoeiend kan zijn. In het begin was de uitdaging om ook nog mijn privéleven te onderhouden. Een onderneming starten naast je loondienst is niet gemakkelijk, maar het gaat prima zolang je niet te snel wilt groeien.

De toekomst

Over twee jaar zie ik StudioWaas graag flink gegroeid, maar wel binnen bepaalde grenzen. Ons bedrijfsmodel is erop gericht om redelijk klein te blijven, zodat we flexibel kunnen blijven werken. Deze flexibiliteit is iets wat onze klanten enorm waarderen. Ik kijk ernaar uit dat mensen StudioWaas gaan kennen als een begrip; de websitebouwer voor kleine ondernemers. Daar is natuurlijk groei voor nodig, maar ik ben vrij zelfverzekerd dat het gaat lukken. Waar ik het meest tegenop zie, is het moment dat er een klant komt die je nooit tevreden kunt maken. Helaas is het onvermijdelijk dat er op een gegeven moment iets niet helemaal lekker loopt, maar zolang je verwachtingen goed managet, moet dat goedkomen.

Tips voor starters

Voor andere starters heb ik enkele tips: wees kritisch op welke vaardigheid of welk product je wilt verkopen en wees eerlijk naar jezelf of de markt hier echt op zit te wachten. Het is makkelijk om alles met een roze bril te bekijken, maar dat kan ertoe leiden dat je veel tijd investeert in iets dat niet levensvatbaar is. Focus is enorm belangrijk. Prima om verschillende ideeën uit te proberen, maar zodra je het idee hebt dat er een behoefte is die je raakt, moet je doorpakken. Dat doorpakken gaat alleen als je ook zelf enthousiast bent over de dienst of het product dat je levert. Daarnaast helpt het om iemand te hebben met wie je je gedachten kunt wisselen. In je eentje is het soms toch net wat lastiger.

Contact

Adres:
Verdunplein 17, Unit A4531
5627 SZ Eindhoven

Website: Studiowaas.nl
Email: info@studiowaas.nl
KvK: 92721982

Socials:
Facebook: facebook.com/studiowaas
Instagram: instagram.com/studiowaas
Youtube: youtube.com/channel/UCca_hl-Rf0rIW0Up-5H3jWA
X: x.com/StudioWaas

Ook Starter van de Maand worden?

Wil je ook een maand lang prominent met jouw bedrijf op onze website en op onze socials staan? Ben je korter dan 5 jaar bezig met je eigen bedrijf? Meld je dan aan voor de rubriek Starter van de Maand. Kijk hier voor meer informatie.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven