Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Subsidie circulaire industrie in Overijssel

subsidie circulair ondernemen industrie

De provincie Overijssel biedt een interessante subsidieregeling voor mkb-bedrijven in de industrie. Met deze regeling kun je als ondernemer stappen zetten in digitalisering en circulair ondernemen. Dit initiatief is bedoeld om de regionale economie te versterken en de overgang naar een circulaire economie te versnellen.

Wat houdt de subsidie in?

De subsidieregeling richt zich op verschillende activiteiten die bijdragen aan circulair ondernemen. Zo kun je subsidie krijgen voor advies en ondersteuning bij het ontwikkelen van innovatieve producten of diensten. Denk hierbij aan het ontwerpen van circulaire producten, het hergebruiken van materialen en het verminderen van afvalstromen. Ook het verlengen van de levensduur van producten door middel van reparatie en hergebruik valt hieronder.

Daarnaast is er ruimte voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken op het gebied van circulair ondernemen. Dit helpt je te bepalen of jouw ideeën en plannen uitvoerbaar zijn. Ook kun je advies krijgen bij het ontwikkelen van een circulair verdienmodel, zodat jouw onderneming op een duurzame manier winst kan maken.

Voorwaarden en criteria

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten de activiteiten worden uitgevoerd door een deskundige derde partij. De subsidie is beschikbaar voor verschillende rechtsvormen, zoals bv’s, nv’s, eenmanszaken, maatschappen en vof’s. Grote ondernemingen zijn uitgesloten van deelname.

De activiteiten moeten binnen drie maanden na toekenning van de subsidie starten en binnen twaalf maanden afgerond zijn. De subsidie bedraagt minimaal € 2.000 en maximaal € 10.000. Het subsidiebedrag dekt 40% van de kosten, de overige 60% moet door de onderneming zelf of door derden worden bijgedragen.

Aanvragen

Voor de jaren 2023 en 2024 is er een totaal subsidieplafond van € 1.000.000 beschikbaar. Hierbinnen is € 750.000 gereserveerd voor digitaliseringsactiviteiten en € 250.000 voor circulaire activiteiten. Zorg dat je op tijd je aanvraag indient, want de subsidie kan tot uiterlijk zaterdag 30 november 2024 om 17.00 uur worden aangevraagd. Aanvragen kan via de website van de provincie.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven