Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Subsidie voor innovatie in Friesland, Groningen en Drenthe

MKB Haalbaarheidsvoucher

Heb je een innovatief idee voor je bedrijf en wil je weten of het haalbaar is? In Noord-Nederland kun je een subsidie aanvragen om dit te onderzoeken. Deze subsidie helpt je om te bepalen of je idee economisch en technisch uitvoerbaar is. De subsidie is bedoeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die gevestigd zijn in Drenthe, Friesland of Groningen.

Subsidie aanvragen

Van 1 december 2023 tot 30 november 2024 kun je via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een aanvraag indienen voor de mkb haalbaarheidsvoucher. Deze subsidie dekt 40% van de kosten voor een haalbaarheidsonderzoek. Dit kan onder andere de kosten van uren, het inhuren van een proeftuin en materiaal omvatten.

Haalbaarheidsonderzoek

Een haalbaarheidsonderzoek brengt in kaart of jouw idee kans van slagen heeft. Het onderzoek helpt je om de juiste onderzoeksvragen en aanpak te bepalen. Dit is niet altijd eenvoudig, maar gelukkig zijn er organisaties die je hierbij kunnen ondersteunen.

Voor het uitvoeren van je onderzoek kun je gebruikmaken van een noordelijke proeftuin. Deze proeftuinen bieden kennis, kunde en faciliteiten om jouw innovatie te testen. Ze helpen je met het beantwoorden van belangrijke vragen en het verzamelen van de nodige informatie om een beslissing te nemen over je idee. Of je nu wilt doorgaan met de ontwikkeling of niet, je hebt na het onderzoek een goed onderbouwd besluit.

Wat wordt vergoed?

Met de subsidie kun je verschillende kosten vergoed krijgen, zoals:

  • Loonkosten van werknemers en eigen uren
  • Het inschakelen van een (onafhankelijke) proeftuinfaciliteit
  • Materiaalkosten die noodzakelijk zijn voor het project
  • Huurkosten van apparatuur en uitrusting
  • Kosten voor advies van een onafhankelijke organisatie
Meer over Proeftuinen

Proeftuinen zijn innovatieve omgevingen waar je kennis en expertise kunt uitwisselen. Ze zijn van grote waarde bij het beantwoorden van je haalbaarheidsvragen en kunnen je de juiste faciliteiten bieden voor je onderzoek. Daarnaast helpen ze je met het vaststellen van de toegevoegde waarde van je product en het opzetten van een stevig businessmodel.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven