Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Starter van de Maand: Ian Malek

Ian Malek Starter van de Maand

Deze maand aandacht voor Ian Malek uit Landgraaf. Hij vertelt over zijn start en beantwoord onze vragen.

Hallo allemaal, mijn naam is Ian Malek. Ik ben een 20-jarige ondernemer uit Landgraaf en de trotse oprichter van Malek Media. In augustus 2023 heb ik de sprong gewaagd en mijn eigen bedrijf opgericht, waarbij ik bedrijven help met het maken van websites, logo’s en nog veel meer. Vandaag deel ik graag mijn verhaal met jullie.

Vanuit welke situatie ben je gestart?

Mijn passie voor design en technologie begon al op de middelbare school. Ik was altijd al bezig met het maken van logo’s, banners en thumbnails. Informatica was een van mijn favoriete vakken, vooral omdat we daar leerden hoe we websites konden bouwen. Mijn eerste echte opdracht kwam van een familielid die mij vroeg om een website voor zijn bedrijf te maken. Dit beviel me zo goed dat ik besloot om verder te oefenen en mijn vaardigheden te verbeteren. Na verloop van tijd heb ik mijn eigen website opgezet en is mijn bedrijf langzaam maar zeker gegroeid.

Ben je fulltime ondernemer of doe je er nog iets naast?

Naast mijn werk bij Malek Media ben ik nog student aan hogeschool Zuyd, waar ik Facility Management studeer. Daarnaast werk ik ook als bezorger en trainer bij PicNic. Het combineren van deze verschillende rollen houdt me scherp en actief. Ik houd ervan om bezig te zijn en vind het fijn om verschillende ervaringen op te doen.

Heb je hulp gehad bij je start?

Ja, ik heb zeker hulp gehad bij mijn start. Ik kom uit een ondernemende familie, wat mijn begin een stuk eenvoudiger heeft gemaakt. Mijn ouders hebben meerdere bedrijven waarvoor ik de websites heb mogen maken. Bovendien werkt mijn moeder bij een administratiekantoor, wat me de nodige administratieve vaardigheden heeft bijgebracht. Dankzij de ondersteuning en ervaring binnen mijn familie kon ik mijn bedrijf een vliegende start geven.

Heb je een ondernemingsplan geschreven?

Voor mijn studie moest ik een ondernemingsplan schrijven. Dit heb ik gecombineerd met mijn plannen voor Malek Media. Dankzij de hulp van mijn docenten heb ik geleerd hoe ik een degelijk ondernemingsplan kon opstellen. Het was een waardevolle ervaring die me heeft geholpen om mijn ideeën concreet en gestructureerd uit te werken.

Had je een financiering nodig?

Gelukkig had ik geen grote financiering nodig om te starten. Ik had al een computer die ik gebruikte voor het maken van logo’s en thumbnails voor mijn YouTube-kanaal (dat helaas niet meer bestaat). Het enige dat ik moest financieren was de hosting van mijn website, wat ik kon doen met mijn eigen spaargeld.

Wat doe je om aan klanten te komen?

Op dit moment maak ik vooral gebruik van advertenties op Google en Facebook om nieuwe klanten aan te trekken. Daarnaast krijg ik veel klanten via mond-tot-mond reclame. Persoonlijk denk ik dat dit altijd de beste vorm van reclame zal blijven, omdat mensen vertrouwen hebben in de aanbevelingen van vrienden en familie.

Wat zijn je eerste ervaringen als ondernemer?

Tot nu toe heb ik enorm genoten van alle aspecten van het ondernemerschap. Natuurlijk zijn er weleens uitdagingen, zoals klanten die een andere visie hebben dan ik. Maar ik zie dit juist als een kans om te groeien en mijn netwerk uit te breiden. Het leren omgaan met verschillende soorten mensen en hun wensen heeft me veel geleerd. In het begin vond ik het moeilijk om gesprekken te voeren met klanten, maar ik merk dat ik hier steeds beter in word.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik dat Malek Media zo gegroeid is dat ik er fulltime mee bezig kan zijn. Ik wil blijven werken aan de tevredenheid van mijn klanten en ervoor zorgen dat mijn bedrijf blijft groeien. In mijn privéleven hoop ik samen met mijn vriendin een leuk plekje voor onszelf te hebben.

Heb je tips voor andere starters?

Mijn belangrijkste tip voor andere starters is: durf het risico te nemen om te beginnen. Als je onderneming een grote investering vergt, maak dan een goed plan en houd je daaraan. Met de juiste mentaliteit kan iedereen zijn doel bereiken. Het is beter om het te proberen en eventueel te falen dan om later spijt te hebben dat je het nooit hebt geprobeerd.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Ik hoop dat het jullie inspireert om je eigen dromen na te jagen!

Contact

Website: malekmedia.nl
Telefoon: 06 11073246
Email: info@malekmedia.nl
KvK: 91234492

Ook Starter van de Maand worden?

Wil je ook een maand lang prominent met jouw bedrijf op onze website en op onze socials staan? Ben je korter dan 5 jaar bezig met je eigen bedrijf? Meld je dan aan voor de rubriek Starter van de Maand. Kijk hier voor meer informatie.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven