Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Zijn de winkels open met Pinksteren?

Pinksteren winkelen

Pinksteren valt dit jaar op zondag 19 en maandag 20 mei 2024. Voor veel ondernemers zijn dat vrije dagen maar er zijn een aantal sectoren die heel actief zijn met de Pinksteren. Of je nu boodschappen wilt doen, op zoek bent naar nieuwe meubels, of je huis wilt opknappen, de openingstijden tijdens Pinksteren kunnen variëren afhankelijk van de sector en de locatie.

Op Eerste Pinksterdag zijn de meeste winkels gesloten, behalve supermarkten en sommige winkels in grotere steden. Op Tweede Pinksterdag zijn veel meer winkels open, inclusief bouwmarkten en woonboulevards. In kleinere en religieuzere plaatsen kan het echter zijn dat winkels ook op Tweede Pinksterdag dicht zijn.

Supermarkten

Bijna overal in Nederland zijn supermarkten zowel op Eerste als Tweede Pinksterdag open. Wel hebben ze vaak aangepaste openingstijden. Ze openen later en sluiten eerder dan normaal. Deze tijden verschillen per locatie en per supermarkt. Het is daarom verstandig om de openingstijden van de supermarkt bij jou in de buurt te controleren voordat je gaat.

Winkels

Als je van plan bent om te shoppen tijdens Pinksteren, wil je natuurlijk weten welke winkels open zijn. Op Eerste Pinksterdag zijn de meeste winkels dicht, met uitzondering van enkele in grotere steden. Op Tweede Pinksterdag mogen winkels in de meeste steden wel open. Dit is echter afhankelijk van de plaats. Als winkels open zijn, hanteren ze meestal de openingstijden van een koopzondag.

Bouwmarkten

Pinksteren is een populair weekend om te klussen. Bouwmarkten spelen hierop in door open te zijn. Bijna alle bouwmarkten zijn geopend op Tweede Pinksterdag, en sommige ook al op Eerste Pinksterdag.

Woonboulevards

Een bezoek aan de woonboulevard is ook een populaire activiteit tijdens Pinksteren. De meeste woonboulevards zijn op Eerste Pinksterdag gesloten. Op Tweede Pinksterdag zijn ze wel open, vaak van 12.00 tot 17.00 uur. Het is slim om van tevoren de openingstijden van de woonboulevard die je wilt bezoeken te checken, want sommige openen al om 11.00 uur.

Werkze! Voor alle ondernemers die dit weekend werken en aan iedereen Fijne Pinksteren!

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven