Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Nederlandse snelgroeier neemt Engelse wespenbestrijder over

bijen bestrijder beeld: Super Ninja / Startende Ondernemers

Het Nederlandse bedrijf Super Ninja, actief in duurzame ongediertebestrijding, heeft zijn positie in de online markt versterkt door de overname van de Britse concurrent Waspinator.

Super Ninja, is een scale-up die duurzame producten tegen ongedierte ontwikkelt en afgelopen jaar is uitgeroepen tot het snelst groeiende e-commerce bedrijf van Nederland, heeft eerder dit jaar Waspinator Limited uit Engeland overgenomen. Waspinator Limited is het bedrijf achter de Waspinator, een innovatief en gifvrij product tegen wespen. De Waspinator jaagt wespen weg door een wespennest na te bootsen. Dit is de eerste internationale acquisitie voor Super Ninja.

Belangrijkste punten van de overname

Door de overname van de Britse branchegenoot Waspinator, heeft Super Ninja haar bestaande portfolio van duurzame oplossingen tegen ongedierte uitgebreid. De toevoeging van de Waspinator biedt Super Ninja nu ook een duurzame oplossing tegen wespen. Deze acquisitie versterkt niet alleen de positie van Super Ninja in het Verenigd Koninkrijk, maar dankzij het wereldwijde distributienetwerk van het bedrijf zal de Waspinator nu ook beschikbaar zijn buiten het Verenigd Koninkrijk. Het samengevoegde bedrijf kan bovendien profiteren van gedeelde expertise om ongedierte effectief te bestrijden zonder gebruik te maken van gif.

“We zijn verheugd Waspinator te verwelkomen in de Super Ninja-familie”, aldus Joost van Vollenhoven, CEO van Super Ninja. “Richard Piddocke, de oprichter van Waspinator, heeft een opmerkelijk bedrijf opgebouwd met een effectieve en milieuvriendelijke oplossing tegen wespen. We zijn enthousiast om de expertise en marktpositie van Waspinator te gebruiken om onze leidende positie als leverancier van duurzame oplossingen voor ongediertebestrijding verder te versterken.”

Piddocke, die na de overname met pensioen gaat nadat hij Waspinator meer dan 15 jaar heeft geleid, is enthousiast over de verkoop. “Ik ben ervan overtuigd dat Super Ninja de juiste partner is voor Waspinator”, aldus Piddocke. “Hun sterke toewijding aan duurzaamheid sluit perfect aan bij de waarden van Waspinator.”

“We zijn gecommitteerd om meer duurzame oplossingen tegen ongedierte te ontwikkelen”, aldus van Vollenhoven. “We geloven dat het stoppen met gif de enige manier is om de categorie ongediertebestrijding te verduurzamen en op lange termijn bestaansrecht te geven. Waspinator past perfect bij deze visie.”

Bron: Super Ninja, Beeld Super Ninja/StartendeOndernemers.nl

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven